My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση “Άγ. Ευγένιου” στη Κάρπη

Μία εκδήλωση μέσα στο “κλίμα της Σαρακοστής” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στην Κάρπη του Δήμου Παιονίας, ύστερα από συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάρπης με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος”.

Προσκεκλημένη ήταν η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ανθή-Ισμήνη Ναούμη-Παπασπανού που μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα μίλησε για την διατροφή κατά την περίοδο της νηστείας.

Το θέμα της ομιλίας “Νηστεία, νηστίσιμη και υγιεινή” ανάπτυξε η διαιτολόγος επιστημονικά μεν αλλά με κατανοητά λόγια και παραδείγματα, η οποία τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον σύλλογο καρκινοπαθών ενημερώνει για την διατροφή ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού Κιλκίς, γιατί όπως είναι γνωστό η υγιεινή διατροφή συμβάλλει στην πρόληψη πολλών ασθενειών και φυσικά και του καρκίνου.

Ενδιαφέρον προκάλεσαν τα ερωτήματα που τέθηκαν από άνδρες και γυναίκες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση στα οποία προθυμότατα δίνονταν και οι κατάλληλες επιστημονικές απαντήσεις.

Στη συνέχεια δόθηκαν στο κοινό φυλλάδια του συλλόγου καρκινοπαθών όσον αφορά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού τα οποία έχει επιμεληθεί ο Γεώργιος Συμπιλίδης, πρώην διευθυντής Κλινικής μαστού του Θεαγενείου και νυν χειρουργός μαστού στην Κλινική “Γένεσις”, όπου παραστατικότατα δίνονται κατάλληλες ιατρικές οδηγίες.

Η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Γεωργία Κολεσιώτου τόνισε την σημασία της πρόληψης όχι μόνο για τον καρκίνο του μαστού (μαστογραφία, ψηλάφηση) αλλά και για τον γυναικολογικό καρκίνο (τεστ παπ) καθώς και για τον καρκίνο του προστάτη στους άνδρες (psa) . Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο εμβόλιο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, για το οποίο φυσικά οι μόνοι ειδικοί είναι οι παιδίατροι και οι γυναικολόγοι.

Παρόλη την χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία στο γραφικό χωριό του Πάικου, ο ζεστός καφές με τα εδέσματα αλλά κυρίως τα γελαστά πρόσωπα και οι καρδιές των Καρπιωτών συνετέλεσαν ώστε η ενημέρωση για την διατροφή κατά την διάρκεια της νηστείας να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Φυσικά ευχής έργο θα είναι να έχει και η εφαρμογή της, ώστε να επιφέρει θετικότατα αποτελέσματα όσον αφορά στην υγεία του σώματος και ιδιαίτερα της ψυχής.

Δελτίο τύπου από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς

Σχολιάστε