My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ειρ. Αγαθοπούλου: Ποτέ την Κυριακή

agathopoulou.1Κατά της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές, τάσσεται η βουλευτής Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία σε δήλωσή της για το θέμα, τονίζει:

Η κυβερνητική τρόικα ξαναρίχνει στο τραπέζι τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων, για επιπλέον 40-45 Κυριακές τον χρόνο. Μέσα στην κρίση και την παραλυτική ύφεση, τα επιχειρήματα του Υπουργείου είναι ξεκάθαρα προσχηματικά, αφού…

 

  • Το ωράριο στην Ελλάδα είναι ήδη από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, χωρίς αυτό να έχει δώσει καμιά σημαντική ώθηση στις πωλήσεις εν μέσω κρίσης.
  • Κανένα οικονομικό αποτέλεσμα, ούτε για τις επιχειρήσεις αλλά ούτε και το δημόσιο ταμείο, δεν είναι δυνατόν να παραχθεί στη σημερινή κατάσταση εξαθλίωσης των νοικοκυριών-καταναλωτών.

 

Το αίτημα για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, δεν είναι πρόσφατο αλλά έχει ξανατεθεί κι άλλες φορές παλιότερα, πριν την «κρίση» και μάλιστα από τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, που πάντα το έβλεπαν σαν μέτρο αναδιανομής του τζίρου προς όφελός τους και σε βάρος των «μικρών». Η υιοθέτησή του από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τα νέα φορολογικά μέτρα που ετοιμάζει, θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήδη στενάζουν κάτω από το βάρος της ύφεσης και βάζουν λουκέτο κατά χιλιάδες καθημερινά. Θα αυξήσει δραστικά το λειτουργικό κόστος , θα μειώσει κι άλλο στην πράξη τις αποδοχές των υπαλλήλων, ενώ θα έχει και κοινωνικές συνέπειες εξανεμίζοντας τον ελεύθερο χρόνο ιδιοκτητών και εργαζομένων, χωρίς επιπλέον όφελος για κανέναν.

Η αγορά σήμερα δεν πάσχει από χρόνο για την κατανάλωση. Αυτό που χρειάζεται είναι η  αγοραστική δύναμη των πολιτών, που καθημερινά περιορίζεται με βίαιο τρόπο από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές. Επιλογές που αυξάνουν την ανεργία, μειώνουν μισθούς και συντάξεις και κάνουν σήμερα την κατανάλωση, ακόμα και προϊόντων πρώτης ανάγκης, να φαντάζει ως πολυτέλεια.

Γελιέται η κυβέρνηση αν νομίζει ότι απέναντι σε τέτοια μέτρα θα βρει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Θα βρει απέναντί της τα 2,5 εκατομμύρια μικρομεσαίων καταστηματαρχών και υπαλλήλων, αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία.”

 

Σχόλια
One Response to “Ειρ. Αγαθοπούλου: Ποτέ την Κυριακή”
  1. Ο/Η ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ λέει:

    Sosti dilosi. Ande na doulevoume kai kyriakes na do ti tha konomisoume !!!

Σχολιάστε