My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Από το Κιλκίς στο Μίτσιγκαν -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Μάλγαρης: “Παρών” για Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Μονάδα λυματολάσπης με 6,8 εκατ. -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Ειρ. Αγαθοπούλου: Απαντήστε για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, ζητάει άμεσα εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ σε σχέση με τις καταγγελίες που αναφέρονται σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή πριν από δυο μήνες περίπου και παραμένει αναπάντητη από την κυβέρνηση. 

Σε αποκλειστική της δήλωση προς την ‘’ΑΚΡΟΠΟΛΗ’’ η κ. Αγαθαγγέλου αναφέρει :’’Η ξεκάθαρη άρνηση του Υπουργείου να απαντήσει στα εξαιρετικά κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ καταδεικνύουν δυο πράγματα: αφ’ ενός την κυβερνητική ανικανότητα να ανταποκριθεί στο ελάχιστο στις κοινοβουλευτικές της υποχρεώσεις και αφ’ ετέρου την απαράλλακτη εδώ και δεκαετίες πολιτική επιλογή των ελληνικών νεοφιλελευθέρων κυβερνήσεων να καταφάσκουν δια της σιωπής τους, πρακτικές διαφθοράς και αισχροκέρδειας εις βέρος των δημόσιων οικονομικών’’.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει πως η άρνηση του Υπουργού Υγείας να απαντήσει στην σχετική ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Βουλή τον οδηγεί να προχωρήσει βάση του Κανονισμού της Βουλής να φέρει το θέμα στην Ολομέλεια.

Από ότι φαίνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένο να εξαντλήσει όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να αναγκαστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει θέση στα όσα καταγγέλλονται για το ΚΕΕΛΠΝΟ, γράφει σχετικά η ιστοσελίδα greeknews.biz.

Η ερώτηση πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων κι η κ. Αγαθοπούλου, προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία καταγγέλονταν παράνομες οικονομικές συναλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

Αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου  σχετικά  με «ύποπτες»  οικονομικές συναλλαγές, οι οποίες είχαν ως αφετηρία τα γραφεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, το ΣΔΟΕ – ύστερα από σωρεία καταγγελιών για  εικονικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ επιχειρηματικών στελεχών με επικεφαλείς του ΚΕΕΛΠΝΟ- διενήργησε έρευνα και έδωσε εντολή σε μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για άνοιγμα των σχετικών λογαριασμών.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, μέσω της διαδικασίας των εικονικών τιμολογίων, στήθηκε ένα προκλητικό «πάρτι» φοροδιαφυγής και αισχροκέρδειας. Μάλιστα σε αυτή την περίεργη υπόθεση διαφθοράς όλα δείχνουν ότι εμπλέκονται έξι εταιρείες οι οποίες φέρεται να  συνδιαλέγονταν με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω εικονικών τιμολογίων, προκαλώντας ζημιές στο ελληνικό Δημόσιο που ανέρχονται σε δυσθεώρητα χρηματικά ποσά. Έκπληξη δε, προκαλεί το γεγονός ότι τα στελέχη του ως άνω οργανισμού συνεργάζονταν με πρόσωπα σε υψηλές θέσεις μίας εκ των Εκκλησιαστικών Μητροπόλεων, μέσω εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Σε μια περίοδο που το ΚΕΕΛΠΝΟ εγκαλείται για ολιγωρία στο σχεδιασμό μέτρων πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων (ελονοσία, ιός δυτικού Νείλου) και για παρεμβάσεις κοινωνικού στιγματισμού (υπόθεση οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών), η δημοσιοποίηση στοιχείων για οικονομικές ατασθαλίες του Κέντρου δημιουργεί την ανάγκη συνολικότερης αξιολόγησης και ελέγχου της λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ από την πολιτεία.

 

Κατόπιν των ως άνω ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

1.         Αληθεύει ότι από το 2011 το ΣΔΟΕ διενεργεί έρευνα για παράνομες οικονομικές συναλλαγές μεταξύ στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητών Πανεπιστημίων, επιχειρηματικών στελεχών και ιερέων; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται την παρούσα χρονική περίοδο η εν λόγω έρευνα; Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον διαπιστωθεί ότι προκύπτουν;

2.         Γιατί ενόψει του ελέγχου που διεξάγεται, δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα της υπηρεσίας οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου, για να μην εμποδίζεται και παρακωλύεται η έρευνα;

3.         Όντως  το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εκτός δημόσιου λογιστικού ελέγχου, με αποτέλεσμα να δαπανώνται παρανόμως τεράστια ποσά χωρίς προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο;”

Σχολιάστε