My Twitter Feed

27 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τρίτοι χειρότεροι στα εμβόλια! -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Διυλιστήρια νερού στο Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι κούκλες ξανάρχονται στο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζεστάθηκαν οι σχέσεις τους! -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Μ. Ξενογιαννακοπούλου -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Με 56 καθηγητές λιγότερους -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκίνησε το έργο της υδροδότησης -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή στο νομό -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ειρήνη: Στη Βουλή το Νοσοκομείο

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς και του ΕΚΑΒ, καθώς και για την ανανέωση συμβάσεων εργασίας, κατέθεσε η Ειρήνη Αγαθοπούλου στη Βουλή απευθυνόμενη προς τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια.

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά μεταξύ άλλων αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αν θα συνεχιστεί η πολιτική των ατομικών συμβάσεων εργασίας ή θα επιστρέψουμε σε εργολαβικές αναθέσεις στη φύλαξη, τη σίτιση και την καθαριότητα και αν θα αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της μη φύλαξης του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι η αίτηση είχε κατατεθεί και στις 24/9/2019 αλλά παραμένει αναπάντητη εδώ και 5 μήνες.

Η ερώτηση της κ. Αγαθοπούλου:

“Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια διαρκή προσπάθεια της κυβέρνησης για υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα παρακολουθούμε επικοινωνιακή εκμετάλλευση των πεπραγμένων της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στον αντίποδα εκκωφαντική σιωπή όταν κυκλοφορούν ανυπόστατα άρθρα που δυσφημίζουν τη λειτουργία του ΕΣΥ.

Σε σχέση με το Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν πήρε θέση απέναντι στους δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ούτε κατέθεσε, όπως όφειλε, στοιχεία που τεκμηριώνουν την πραγματική κατάσταση του συστήματος υγείας.

Τέλος, στο Γ.Ν. Κιλκίς απασχολούνται εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, της φύλαξης και της εστίασης/σίτισης με ατομικές συμβάσεις εργασίας, γεγονός το οποίο αποτέλεσε πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την απομάκρυνση των εργολαβικών συνεργείων από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες του ΕΣΥ. Πρόσφατα έληξαν οι συμβάσεις των υπηρεσιών φύλαξης, ενώ οι υπόλοιπες συμβάσεις (στην καθαριότητα και την εστίαση/σίτιση) είναι ορισμένου χρόνου, συνεπώς αναμένεται να λήξουν και αυτές.

Επειδή η κριτική οφείλει να γίνεται με επίσημα στοιχεία

Επειδή τέτοιου είδους ανυπόστατα δημοσιεύματα πλήττουν το κύρος των δημόσιων δομών υγείας και απαξιώνουν το έργο των εργαζομένων τους και

Επειδή δημιουργείται μια επισφαλής κατάσταση σε εργαζομένους του νοσοκομείου

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σκοπεύετε να διασφαλίσετε τον δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου Κιλκίς και να βελτιώσετε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, στην κατεύθυνση της προηγούμενης κυβέρνησης (αύξηση χρηματοδότησης, προσλήψεις, ανανέωση εξοπλισμού κλπ);
  2. Σκοπεύετε να συνεχίσετε την πολιτική των ατομικών συμβάσεων εργασίας ή θα επιστρέψετε σε εργολαβικές αναθέσεις στη φύλαξη, τη σίτιση και την καθαριότητα του νοσοκομείου;
  3. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε άμεσα το πρόβλημα της μη φύλαξης του νοσοκομείου Κιλκίς;

Επίσης παρακαλείται, στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος Υπουργός να καταθέσει στο Σώμα στοιχεία αναφορικά με:

  1. Τους αρχικούς προϋπολογισμούς του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για τα έτη 2012 έως και 2020, αναλυτικά για κάθε έτος, καθώς επίσης και τους τελικούς όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στο τέλος της κάθε χρονιάς για τα παραπάνω έτη.
  2. Τις προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, αλλά και προσωπικού με κάθε είδους άλλη σχέση εργασίας για τα έτη 2012 έως και 2020, αναλυτικά για κάθε έτος και ανά ειδικότητα.
  3. Τα άτομα που εργάστηκαν στο νοσοκομείο μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) και οποιουδήποτε άλλου φορέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας τα έτη 2012 έως και 2020, αναλυτικά για κάθε έτος και ανά ειδικότητα.
  4. Το ύψος της χρηματοδότησης του νοσοκομείου μέσω ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, Interreg και οποιαδήποτε άλλη χρηματοδότηση από οποιαδήποτε πηγή τα έτη 2012 έως και 2020, αναλυτικά για κάθε έτος και κάθε πρόγραμμα.
  5. Την εξοικονόμηση πόρων που επιτεύχθηκε από την σύνδεση του νοσοκομείου με το δίκτυο του φυσικού αερίου (διαφορά στο ετήσιο κόστος κατανάλωσης ενέργειας).
  6. Το σύνολο των ατόμων που εργάζονται στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ 2 – τομέας Κιλκίς στο Νομό Κιλκίς, ο αριθμός εργαζομένων ανά βάρδια και την εξοικονόμηση προσωπικού και άλλων πόρων που υπήρξε – εάν υπήρξε – λόγω της μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη.
  7. Μελέτες και στοιχεία καταλληλότητας για τις κτιριακές υποδομές του κτιρίου του ΕΚΑΒ στο Κιλκίς καθώς επίσης και τις εκθέσεις των τεχνικών ασφαλείας (υπηρεσιακών ή τρίτων) για το παραπάνω κτίριο.”

Σχολιάστε