My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ειρήνη: Πράξεις για τα ολιγομελή

Παρέμβαση στο θέμα της μη λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στα ΓΕΛ Ν. Αγιονερίου, ΣΣ Μουριών και Ευρωπού, έκανε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Με δήλωσή της, η κ. Αγαθοπούλου ζητά από το Υπουργείο Παιδείας “να στηρίξει τα δημόσια σχολεία έμπρακτα” και από τον υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά “να προχωρήσει και σε πράξεις” μετά την δέσμευση του για λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων του νομού μας.

Η δήλωση:

“Κιλκίς, 21 Οκτωβρίου 2019. Ένας μήνας και πλέον από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και κάποιοι μαθητές αντιμετωπίζονται ως μαθητές δεύτερης κατηγορίας καθώς ακόμα δεν έχουν εγκριθεί τα ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού της Γ’ Τάξης των Γενικών Λυκείων Νέου Αγιονερίου, ΣΣ Μουριών και Ευρωπού.

Το Υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει τον σχεδιασμό του γι’ αυτούς τους μαθητές. Η μη λειτουργία των παραπάνω τμημάτων θα τους οδηγήσει στην καθημερινή μετακίνηση τους σε γειτονικά σχολεία, είτε γειτονικών χωριών είτε γειτονικών δήμων, δυσχεραίνοντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία. Όμως σημαντικός παράγοντας είναι ότι ακόμα και γι’ αυτή τη μετακίνηση δεν υπάρχει πρόβλεψη από το Υπουργείο.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να πάρει την πολιτική απόφαση και να στηρίξει τα δημόσια σχολεία έμπρακτα. Τονίζεται ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι πρόκειται για παραμεθόριες περιοχές, ένα θέμα ευαίσθητο, καθώς οι κάτοικοι εκεί είναι αυτοί που δίνουν ζωή στα ακριτικά μας χωριά και αξίζουν να έχουν την δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς να υφίστανται την όποια ταλαιπωρία. Τέλος, καλούμε τον κ. Γεωργαντά μετά την δέσμευση του για λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων του νομού, ακόμα και με ένα μαθητή, να προχωρήσει και σε πράξεις.

Ολιγομελή τμήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν κάθε χρονιά, ειδικά σε ακριτικούς νομούς σαν το Κιλκίς. Τα δημόσια σχολεία αποτελούν την επένδυση που πρέπει να κάνει κάθε κυβέρνηση για το μέλλον με όρους πολιτικούς και κοινωνικούς και όχι μόνο με όρους management.”

Σχολιάστε