My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Αδύνατη η διαβίωση στις σκηνές”

(Βίντεο) Επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Ν. Καβάλας πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, με αφορμή την άφιξη χιλίων περίπου προσφύγων από τη Μόρια.

Σε δηλώσεις της, η κ. Αγαθοπούλου έκανε λόγο για “αδύνατη διαβίωση στις σκηνές που έχουν στηθεί” και για προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης που θα ενταθούν.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι του Κιλκίς “αυτό που ζητούν από την εκάστοτε κυβέρνηση είναι ενημέρωση, αλλά και δίκαιη κατανομή των πληθυσμών αυτών ανά την Ελλάδα”.

Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η κ. Αγαθοπούλου:

Με αφορμή τη σημερινή άφιξη περισσότερων των 1.000 προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ν. Καβάλας, την οποία η κοινωνία του Κιλκίς πληροφορήθηκε από τον Τύπο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αγαθοπούλου Ειρήνη επισκέφτηκε την περιοχή και συνομίλησε με τους υπεύθυνους διαχείρισης αλλά και με εργαζόμενους της δομής.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι η προχειρότητα και η ανευθυνότητα, με την οποία η Κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα της αποσυμφόρησης της Μόριας, διότι δεν έχει προβλέψει για κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των πληθυσμών αυτών, στις δομές που θα τους φιλοξενήσουν.

Οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν αδύνατη τη διαβίωση στις σκηνές που έχουν στηθεί, ακόμη και για λίγες ημέρες. Επιπλέον, τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης της δομής της Ν. Καβάλας είναι βέβαιο ότι θα ενταθούν με την προσέλευση περισσότερων των 1000 ατόμων.

Η βουλευτής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Κέντρο Φιλοξενίας, δήλωσε:

«Η ΝΔ βιάστηκε να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, να υποβαθμίσει το ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και να λαϊκίσει κατά της μεταναστευτικής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα.

Ελπίζουμε σήμερα να αντιλαμβάνεται ότι οι αυξημένες ροές δεν εξαρτώνται από το ποιο κόμμα βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας και να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που θα καταστήσουν ασφαλή και αξιοπρεπή τη διαβίωση των ανθρώπων αυτών, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Οι κάτοικοι τόσο του Κιλκίς όσο και της Παιονίας ξέρουν τί θα πει προσφυγική κρίση, αφού τόσο στην Ειδομένη όσο και στο Χέρσο και στη Ν. Καβάλα έδωσαν μαθήματα αλληλεγγύης όταν το φαινόμενο βρισκόταν σε έξαρση. Αυτό που επιζητούν όμως από την εκάστοτε κυβέρνηση είναι ενημέρωση, αλλά και δίκαιη κατανομή των πληθυσμών αυτών ανά την Ελλάδα.

Καθιστούμε σαφές ότι δεν κάνουμε καμία έκπτωση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Πρέπει να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι πεδίο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και λαϊκίστικης ρητορικής. Καμία ανοχή στα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας».

Δείτε τις δηλώσεις της κ. Αγαθοπούλου:

Σχολιάστε