My Twitter Feed

4 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Στάση εργασίας για την Υγεία -

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

“Όχι στο τερατούργημα για Υγεία” -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Διήμερο για τη βία κατά γυναικών -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Εκκρεμούν ακόμα οι αποζημιώσεις -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Στο νομό ο Τσίπρας τη Παρασκευή -

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2022

Εθελοντική δράση από ΟΝΝΕΔ Κιλκίς

Τη δράση «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας», στην οποία εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα θ` αναδιαμορφώσουν κεντρικά σημεία των πόλεων, ξεκινάει η ΟΝΝΕΔ. Στη πόλη του Κιλκίς, η δράση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στο μικρό παρκάκι επί των οδών Αθηνών και Αισχύλου.

Η σχετική ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς έχει ως εξής:

“Σε μια εποχή που η Ελλάδα βιώνει δύσκολες καταστάσεις  και η Πολιτεία αδυνατεί να παρέχει στην κοινωνία έστω και τα βασικά, αποφασίσαμε ως νέοι άνθρωποι να κινητοποιηθούμε και να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Ο σκοπός μας είναι απλός. Πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις προσπαθούμε να ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ενάντια στην απαξίωση, την αδιαφορία και την αδυναμία του κράτους να μας παρέχει ένα αξιοπρεπές αστικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε η δράση «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας», στην οποία εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα αναδιαμορφώνουμε κεντρικά σημεία των πόλεων μας, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν στην προσπάθεια μας.

Επιθυμία μας είναι μέσα από την εθελοντική δράση, να αναδείξουμε την αναγκαιότητα ενεργοποίησης και συντονισμού όλων των υγειών μονάδων της κοινωνίας, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε στα χέρια μας καταστάσεις, τις οποίες αδυνατεί πλέον να καλύψει τη Πολιτεία. Μέσα από την πρωτοβουλία της δράσης θέλουμε να ευαισθητοποιηθούν και ναδραστηριοποιηθούν και οι ίδιοι οι κάτοικοι ανά περιοχή, με σκοπό την αλλαγή της κοινωνικής μας ευαισθησίας σε περιβαλλοντικά και εθελοντικά θέματα.

Στόχοι της δράσης είναι να:

 • Καθαρίσουμε τα πεζοδρόμια και τα παγκάκια.
 • Να προσθέσουμε ζαρντινιέρες με λουλούδια στο χώρο του πάρκου.
 • Να φροντίσουμε τα υπάρχοντα φυτά.
 • Να βάψουμε όλες τις κούνιες καθώς έχουν υποστεί φθορές.
 • Να βάψουμε και να περιποιηθούμε τις τσιμεντένιες εξέδρες που υπάρχουν στο χώρο του πάρκου.

Η δράση «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 στο μικρό παρκάκι επί των οδών Αθηνών και Αισχύλου. Καλούμε όλους τους κατοίκους τις περιοχής αλλά και νέους που θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά να ενισχύσουν τη προσπάθεια της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς.”

Σχόλια
5 Σχόλια to “Εθελοντική δράση από ΟΝΝΕΔ Κιλκίς”
 1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Η πρωτοβουλία με τα δωρεάν βιβλία της ΟΝΝΕΔ πέτυχε καθώς ο λαός του Κιλκίς πλέον μορφώθηκε, η πρωτοβουλία με τα δωρεάν μακαρόνια της ΟΝΝΕΔ πέτυχε καθώς χόρτασαν τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και τώρα η πρωτοβουλία μιάς περιβαντολλογικής δράσης και πάλι της ΟΝΝΕΔ μοιραία είναι καταδικασμένη να πετύχει και το Κιλκίς θα γίνει επιτέλους μια καθαρή και πράσινη πόλη όπως την ονειρευόμαστε.
  Νοιώθω τόσο υπερήφανος που μια χούφτα νέων ανθρώπων της πόλης μας παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και λύνουν τόσο γρήγορα τα τόσο δυσεπίλυτα προβλήματα της κοινωνίας μας, που μού ‘ρχεται να …κλάψω !

 2. Βλέποντας το σχόλιο σας, το οποίο για άλλη μια φορά υποτιμά τις δράσεις της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς, της χούφτας αυτών των ανθρώπων όπως λέτε που τυγχάνει να είναι λίγο πιο δραστήρια από εσάς και να μη φοβάται να μιλήσει και να πει τη γνώμη της με ονοματεπώνυμο, χαίρομαι αρχικά γιατί έχετε παρακολουθήσει τις δράσεις μας. Με μια δεύτερη ανάγνωση βγαίνει από το σχόλιο σας, αυτό που προσπαθούμε να αλλάξουμε τόσο καιρό και που για όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσάς, εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, αυτή η μιζέρια και η νοοτροπία του μηδενισμού. Για άλλη μια φορά λοιπόν θα σας παρακαλέσω να σταματήσετε να κρίνετε “εξ ιδίων τα αλλότρια”. Δεν θα σας πω για ακόμη μια φορά για το ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε σαν Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΚΙΛΚΙΣ ούτε θα σας προτρέψω να ανατρέξετε στις δράσεις μας για να δείτε ότι η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. είναι η πιο ενεργή χούφτα νέων ανθρώπων που υπάρχει αυτή τη στιγμή Πανελλαδικά. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι αν μας δωθεί η ευκαιρία να λύσουμε κάποιο από τα δυσεπίλυτα προβλήματα της κοινωνίας τα οποία επικαλείστε θα το κάνουμε χωρίς εσάς…γιατί το παρελθόν (και εννοώ και ανθρώπους ηλικιακά αλλά και ανθρώπους νέους με νοοτροπία ξεθωριασμένη) είναι αυτό που έχει καταστρέψει το μέλλον μας και μας έχει αναγκάσει (όχι όλους) να παλεύουμε για να το δημιουργήσουμε από την αρχή.
  Θα μπορούσα αν δεν έβαζα το όνομα μου να υπέγραφα ως… Ένας ρομαντικός 24χρονος που ανήκει στη χούφτα των νέων που προσπαθούν να δημιουργήσουν το μέλλον που τους αξίζει.
  Και είμαι πολύ περήφανος που ανήκω στη χούφτα αυτών των ανθρώπων παρά στη μάζα των υπολοίπων…ειλικρινά.-

 3. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Αντιπαρέρχομαι την προσωπική αιχμή που κάνετε προσπαθώντας να με υποτιμήσετε, κι’ αυτό επειδή πιστεύω οτι δεν αποτελεί την ουσία του θέματος που ενδιαφέρει τον αναγνώστη σ’ αυτήν την ας πούμε δημόσια κουβέντα που κάνουμε μέσω του ΚΙΛΚΙΣ 24 που μας φιλοξενεί.
  Είστε λοιπόν πολύ περήφανος κύριε Τατάρογλου που ανήκετε στην ΟΝΝΕΔ και όχι στη… “μάζα των υπολοίπων”. Αφοπλιστική ειλικρίνεια ομολογώ. Δηλαδή κύριε Τατάρογλου πιστεύετε όσοι δεν ανήκουν στην παράταξή σας είναι μιά μάζα κάποιων υποδεέστερων όντων . Εύγε λοιπόν γι’ αυτήν την άκρως ελιτίστικη αντίληψη που έχετε για τον εαυτόν σας και την παρλαταξής σας. Πραγματικά μας δίνετε την ευκαιρία να καταλάβουμε πως αντιλαμβάνεστε σείς ως πρόσωπο, αλλά και ως μιά πολιτική οργάνωση της νεολαίας, την θέση σας μέσα στην κοινωνία. Είστε δηλαδή σείς οι πεφωτισμένοι πρωτοπόροι της κοινωνίας και οι υπόλοιποι είναι τα πρόβατα που οφείλουν να σας ακολουθούν; Επειδή η υποκρισία και η υστεροβουλία έχουν περισσέψει σ’ αυτό τον τόπο και ιδιαίτερα αυτή των κομμάτων της εξουσίας και των νεολαιών τους, κανείς απο εσάς δεν δικαιούται να παίζει με την νοημοσύνη των “υπολοίπων”. Αυτές όλες τις “περισπούδαστες δράσεις σας” δεν τις κάνετε γιατί σας έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τα προβλήματα του τόπου, αλλά γιατί θέλετε να σας δούν με συμπάθεια και γιατί όχι να στρατολογήσετε στην παράταξή σας με πλάγιο τρόπο και άλλους νέους εμφανίζοντας ένα δήθεν κοινωνικό πρόσωπο. ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ λοιπόν, αυτό που ΘΑ ‘ΠΡΕΠΕ να κάνετε ως νεολαιίστικη οργάνωση είναι να απευθυνθείτε στον πολιτικό σας φορέα, που είναι η Ν.Δ., η οποία κυβερνά κατέχοντας καί το μαχαίρι καί το πεπόνι στα χέρια της και εκεί να αναζητήσετε και να διεκδικήσετε λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και όχι με τα αστειάκια που μας κάνετε με τις “δράσεις σας”, ωσάν να είστε σείς βγαλμένοι απο παρθενογέννεση και μείς οι “υπόλοιποι” τα αφελή και υποδεέστερα όντα προς πολιτική εκμετάλλευση.

 4. Νομίζω πως θα ήταν πολύ άστοχο εκ μέρους μου να προσπαθήσω να θίξω έναν Λουκυ Λουκ… Δε συμφωνείτε ; Εαν γράφετε το ονοματεπώνυμο σας ξέρω πολύ καλά όπως ακόμα καλύτερα ξέρετε και εσείς ότι θα μπορούσα να μιλήσω όπως μιλάτε και εσείς!
  Είμαι πολύ περήφανος, είναι αλήθεια αυτό και το λέω και θα τα ξαναπώ που ανήκω στη γενιά που της δόθηκε ένα παρόν κατεστραμμένο και καλείται να το φτιάξει…Το ότι αλλάζετε τα λόγια μου λέγοντας ότι είμαι περήφανος που ανήκω στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και τις σάλτσες που προσθέσατε για “πεφωτισμένους πρωτοπόρους της κοινωνίας” και για υποδεέστερα όντα είναι πολύ εύκολο να τις αναγνωρίζει κανείς…Γιατί αυτή είναι η τακτική όσων δεν έχουν επιχειρήματα. Παραφράζουν τα λόγια των άλλων, τα ερμηνεύουν όπως νομίζουν και ως δια μαγείας…έχουν δίκαιο. Είμαστε νοήμονες άνθρωποι και δεν μιλάμε με μπαμπούλες, θέλω να πιστεύω…
  Οπότε το μήνυμα που θέλετε να περάσετε ότι δηλαδή εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, δυστυχώς δεν παραδόθηκε ποτέ…
  Υποκριτές και υστερόβουλους μας λέτε και αν δεν έχετε μαντικές ικανότητες για να προβλέπετε το μέλλον, πείτε μου…τι κερδίσαμε μέχρι τώρα με τις δράσεις μας; Βολευτήκαμε ; Ανήκουμε κάπου που απολαμβάνουμε κάποια προνόμια ; Πείτε μου με στοιχεία τι και πως…για να μιλάμε με γεγονότα και επιχειρήματα και όχι υποκειμενικά.
  Όσο λοιπόν δεν έχουμε εμείς το δικαίωμα να παίζουμε με τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας άλλο τόσο δεν το έχετε και εσείς…πόσο μάλλον κάνοντας το ανώνυμα!
  Το ότι προσπαθούμε να δείξουμε το παράδειγμα και σε άλλους νέους να δραστηριοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε διάφορα θέματα, το ότι προσπαθούμε να βοηθήσουμε εμάς και τους νέους σαν κι εμάς που βιώνουμε μια κατάσταση για την οποία άλλοι είναι υπεύθυνοι, να βγουν στην αγορά εργασίας (μέσω του epixeiro.info για παράδειγμα), το ότι αντί να καθόμαστε και να κάνουμε εύκολη κριτική με έναν καφέ στο χέρι προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο κάνοντας διάφορες δράσεις (οι οποίες μπορεί να μην είναι περισπούδαστες, όπως ειρωνικά επισημάνατε,αλλά προσπαθούμε όσο μπορούμε εκμεταλλευόμενοι τη θέση μας)… και άλλα πολλά που αν και δεν ήθελα με οδηγήσατε στο να τα αναφέρω για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ… αυτά δεν μας ενδιαφέρουν ; Ή μήπως προσπαθείτε και αυτά να τα καλύψετε με χαρακτηρισμούς και να τα εκμηδενίσετε ; Δυστυχώς δεν θα σας αφήσουμε… Οι δράσεις μιλάνε και αποδεικνύουν τα όσα πιστεύουμε, πιο καλά από ότι τα εύκολα λόγια και οι περισσοί χαρακτηρισμοί.
  Για το πως διεκδικούμε μέσα από την παράταξη μας, αυτό αφήστε να το ξέρουμε εμείς καλύτερα…
  Θέλω να σας πω ότι ο καθένας μας είναι βγαλμένος από παρθενογέννεση όπως λέτε γιατί αποτελεί ξεχωριστή προσωπικότητα και έχει τις προσωπικές του απόψεις και ιδέες. Αν εσείς προσπαθείτε να αντιγράψετε άλλους, δικαίωμα σας, αλλά δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι…
  Τέλος αν θεωρείται τον εαυτό σας αφελές και υποδεέστερο ον προς πολιτική εκμετάλλευση τότε καλό θα ήταν να προσπαθείτε να βρείτε αυτά που σας ενοχλούν σε εσάς και όχι σε εμάς…Εμείς έχουμε ψηφίσει σε 3 εκλογικές διαδικασίες στη ζωή μας…Εσείς ;;;;;

 5. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Εντάξει κύριε Τατάρογλου… με πείσατε. Θα ξεχάσω λοιπόν την φωτιά που μου έβαλαν οι κυβερνώντες στη ζωή μου και θα έρθω να καθαρίσω τα πεζοδρόμια και τα παγκάκια. Θα ξεχάσω τα χαράτσια και θα έρθω να βάλω λουλούδια στις ζαρντινιέρες. Θα ξεχάσω την ανεργία μου και θα βάψω τις κούνιες. Θα δώσω νερόσουπα στα παιδιά μου και θα έρθω να περιποιηθώ το πάρκο. Θα λησμονήσω το πώς θα βγάλω τον χειμώνα και θα κάνω εθελοντισμό. Θα αφήσω το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου και θα έρθω να με εμπνεύσετε αισιοδοξία. Καταννοώ δηλαδή οτι μέσα απο τον καλοπισμό των δημόσιων χώρων και την συνεύρεση με ανθρώπους χορτάτους θα μπορέσω να ανακτήσω την διαλυμμένη μου ζωή και να θεραπεύσω την σμπαραλιασμένη μου ψυχολογία.
  Τελικά ήμουν πολύ άδικος απέναντί σας. Σείς μου δίνατε την διέξοδο στη ζωή μου κι’ εγώ ο αχάριστος σας ειρωνευόμουν…και προπάντων εσάς που ξέρετε καλύτερα να διεκδικείτε. Αλοίμονον…
  MEA CULPA.

Σχολιάστε