My Twitter Feed

21 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Εθελοντές Παιονίας: Μπορούμε και δεν πτοούμαστε

Διάθεση προϊόντων από Εθελοντική Ομάδα ΠαιονίαςΗ Εθελοντική Ομάδα Παιονίας είναι η μόνη ανάλογη στο νομό Κιλκίς με τακτική δραστηριότητα στον τομέα “διάθεση προϊόντων σε καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες”. Απ` τη στιγμή που εκδηλώθηκε το λεγόμενο “Κίνημα της Πατάτας” ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες για διάθεση προϊόντων όπως πατάτα, αλεύρι, λάδι και μέλι, σε καταναλωτές, με τιμές ιδιαίτερα χαμηλές.

Το περασμένο Σάββατο στο Πολύκαστρο, 280 περίπου κάτοικοι της Παιονίας, κυρίως, αγόρασαν αλεύρι και μέλι. “Στόχος μας είναι να μπορούμε όλοι οι καταναλωτές να αγοράζουμε απ’ ευθείας από τους παραγωγούς φθηνά και ποιοτικά προϊόντα κι απ’ την άλλη και οι παραγωγοί να ανταμειφθούν για τον κόπο τους. Επί δεκαετίες τον πλούτο και τον μόχθο των Ελλήνων τον απομυζούν οι «γνωστοί» μεσάζοντες, έμποροι κ.λ.π.. Η κρίση που περνούμε είναι μια καλή ευκαιρία να την εκμεταλλευτούμε για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο”, λένε οι υπεύθυνοι της Ομάδας.

Και γι` αυτό που λένε υπάρχουν παραδείγματα:

– Η περιοχή Κάρπης-Γρίβας παράγει εξαιρετικό κάστανο. Την περσινή χρονιά, μανάβης της Γουμένισσας αγόρασε «σκούπα» όλα τα κάστανα, δηλαδή διαφορετικές ποιότητες και μεγέθη, που είχαν μερικοί παραγωγοί, στην τιμή του 1, 20 ευρώ ανά κιλό. Τις επόμενες ημέρες πουλούσε από το μαγαζί του προς 3,5  και αργότερα προς 4 ευρώ.

“Εμείς ως Εθελοντική Ομάδα θα πάμε και θα βρούμε παραγωγούς να συνεργαστούν και θα διαθέσουμε κάστανα στην Παιονία προς 2 ευρώ. Ποιος κερδίζει σ’ αυτή την περίπτωση, ο ένας ή οι πολλοί;”, αναρωτιούνται εύλογα.

– Η περιοχή της Ποντοηράκλειας παράγει εξαιρετικό αμύγδαλο, το οποίο αγοράζουν οι έμποροι προς 1, 20 ευρώ το κιλό. “Γνωρίζετε να έκαναν κάτι γι’ αυτούς τους ανθρώπους η πολιτεία, η περιφέρεια ή ο δήμος; Η απάντηση είναι εύκολη: ΟΧΙ”, λένε.

Κι όσο για τη φιλοσοφία που διέπει τις δραστηριότητές τους, υπογραμμίζουν: “Εμείς αφήνουμε στην άκρη τα λόγια και κάνουμε πράξεις. Απλά πράγματα! Για παράδειγμα, είμαστε τώρα σε συζητήσεις με αγρότες ώστε να τους πείσουμε να παράξουν εδώ στη γη της Παιονίας όσπρια, ώστε τον επόμενο χρόνο να τ` αγοράζουμε από τον τόπο μας και να όχι να φεύγουν τα χρήματα μας στις Πρέσπες ή στα Φάρσαλα ή στην Καβάλα.”

 “Αν δεν μπορεί η Πολιτεία, εμείς μπορούμε!”, λένε στην Εθελοντική Ομάδα Παιονίας, προσθέτοντας:

– Το μόνο μας πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι όπως το έχει διατυπώσει ο Αϊνστάιν: «Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο απ’ το αλλάξει πεποίθηση ένας άνθρωπος». Παρ` όλα αυτά δεν πτοούμαστε!

 

Σχόλια
One Response to “Εθελοντές Παιονίας: Μπορούμε και δεν πτοούμαστε”
  1. Ο/Η Εθνικιστής Μακάκας λέει:

    Αν το δείτε ιστορικά, 100- 200 χρόνια πίσω, ποτέ δεν πέτυχαν παρόμοια κινήματα. Οι λόγοι είναι πολλοί με κυριότερους δύο. Έλλειψη παιδείας (ενώ συμφωνήσαμε και 5κιλα εγώ ο κουτόφραγκος σου φέρνω μόνο 10κιλα) και έλλειψη του κράτους που θα επιβλέπει και θα συμμορφώνει (παραβίασες της συμφωνία? Θα κάνεις αυτό και αυτό αλλιώς πάρε για να έχεις).
    Τους κυρίους από το Νευροκόπι που μας πούλησαν την λευκή πατάτα 25 λεπτά πέρυσι ενώ στον έμπορα την έδιναν 8-9 λεπτά, φέτος η λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης τους έχει στείλει στα τσακίδια και όπως φαίνεται πάλι εδώ θα την ξεφορτώσουν.

Σχολιάστε