My Twitter Feed

5 Οκτωβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Πυροβολισμοί με αφορμή θόρυβο! -

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Στο “φουλ” οι περιοδείες Σιωνίδη -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Νέοι κόμβοι εισόδου στο Κιλκίς -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΚΚΕ: Παρουσίαση υποψηφίων ΛΑΣΥ -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΠΑΘΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας -

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνεχίζει δυναμικά ο Κυριακίδης -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

“Όλοι στη κινητοποίηση για ΠΑΘΕ” -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εθελοντές μοιράζουν ανθρωπιά!

Άλλη μια αποστολή για την Ειδομένη, πλησιάζει. Οι Εθελοντές Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες, για να ετοιμάσουν τη βοήθεια που θα μεταφέρουν αύριο στους πρόσφυγες, στην περιοχή της Ειδομένης.

eidomeni-prosfyges1-001Στη μεζονέτα στην Πυλαία, που έχει μετατραπεί σε αποθήκη (μία μόνο από αυτές που χρησιμοποιούνται), ανοίγουν τις σακούλες με τα ρούχα που συγκεντρώνονται από τους πολίτες. Γίνεται ο απαραίτητος διαχωρισμός, γυναικεία, ανδρικά, παιδικά.

Τα μπουφάν, που γίνονται ανάρπαστα από τους ελαφρά ντυμένους πρόσφυγες, μπαίνουν ξεχωριστά και έχουν προτεραιότητα. Το ίδιο γίνεται με τα παπούτσια. Ανδρικά εδώ, γυναικεία εκεί, παιδικά παραδίπλα. Τα παπούτσια τυλίγονται με μια ταινία ανά ζευγάρι, για να μη χάνονται και πάνω στην ταινία γράφεται το νούμερο του κάθε ζευγαριού, για να είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί από τον άνθρωπο που θα τα διαλέξει.

Οι γυναίκες σχεδόν πανηγυρίζουν κάθε φορά που βρίσκουν ένα ζεστό και αδιάβροχο ρούχο σε άψογη κατάσταση.. «Κοιτάξτε αυτό!! είναι σχεδόν αφόρετο» λέει η μια. «Εδώ έχει και καινούργια παπούτσια λέει η άλλη». Αμέσως τα ρούχα πακετάρονται, ενώ όταν βρεθεί και κάποιος σάκος, ετοιμάζεται με τα απαραίτητα. «Κορίτσι 0-3 μηνών και Μαμά», «Αγόρι 1-2 ετών», αναγράφεται επάνω στα σακίδια, ανάλογα με τα περιεχόμενα, πάνες, παιδικές τροφές, μωρομάντηλα, φανελάκια κτλ.

Λίγο πιο μέσα στο σπίτι, ένας εθελοντής ετοιμάζει τις ατομικές σακούλες: Χυμός, χαρτί υγείας, ξηρά τροφή, κάποια κονσέρβα ίσως, χαρτομάντηλα, ξυραφάκια για τους άνδρες, είδη προσωπικής υγιεινής για τις γυναίκες. Δεκάδες σακούλες στοιβάζονται και ετοιμάζονται για την αποστολή.

Μερικές γυναίκες φεύγοντας, παίρνουν μαζί τους ρύζι, φασόλια, ρεβύθια, σάλτσες, ότι έχει συγκεντρωθεί από τον κόσμο. Θα το μαγειρέψουν το βράδυ, ή αύριο νωρίς το πρωί, θα το μοιράσουν σε μερίδες, σε πλαστικά σκεύη και θα το στείλουν μαζί με τα υπόλοιπα σκεύη στην Ειδομένη, ελπίζοντας μερικοί πρόσφυγες να ξεγελάσουν για λίγο την πείνα τους.

Η ίδια διαδικασία γίνεται τρείς φορές την εβδομάδα, όσες και οι αποστολές στα σύνορα.

Αργά το απόγευμα, οι εθελοντές έχοντας ετοιμάσει την αποστολή της Κυριακής, φεύγουν από την αποθήκη και αν και κουρασμένοι, έχουν ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο τους. Ο ένας δεν σταματά να λέει στον άλλον «ευχαριστώ», γνωρίζοντας ότι η ομαδική δουλειά που κάνουν, θα ανακουφίσει έστω λίγους από τους χιλιάδες πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα μας. Αυτή είναι και η μόνη «ανταμοιβή» άλλωστε. Ίσως και κάποιο χαμόγελο, ίσως και κάποιος μορφασμός ικανοποίησης, από κάποιον άγνωστο άνθρωπο που θα φορέσει ένα από τα μπουφάν που ετοίμασες, που θα φάει λίγο από το φαγητό που έφτιαξες και που θα σκεφτεί έστω για λίγο, πως η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.

Αν θέλεις να βοηθήσεις τους Εθελοντές Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, δεν έχεις παρά να μπεις στη σελίδα της ομάδας στο Facebook και να βρεις όσες πληροφορίες χρειάζεται.

Πηγή: press724.gr

Σχολιάστε