My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εδώ οι καλοί εθελοντές!

Της Άντας Ψαρρά.


«Παράξενη» στάση φαίνεται να κρατούν για άλλη μία φορά η κυβέρνηση και οι πιστοί της ακόλουθοι που επί μήνες μάς βομβαρδίζουν με αφορμή την «πληγή» των μη κυβερνητικών -δηλαδή των εθελοντικών- οργανώσεων και ατομικά των εθελοντών. Έτσι, ενώ σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες η γενική τάση είναι ο κανιβαλισμός των ΜΚΟ και των εθελοντών τους, ακόμα και με ξυλοδαρμούς, τώρα το ίδιο το υπουργείο Υγείας καλεί εθελοντές να πλαισιώσουν τη κρίσιμη αυτή στιγμή το δύσκολο έργο της περίθαλψης του πληθυσμού.

Ακόμα κι αν αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι αυτό που χρειάζεται άμεσα και σε μεγάλο αριθμό είναι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όχι απλές εκκλήσεις για εθελοντές, εντυπωσιάζει αυτή η αλλαγή στάσης.

Και να μην ισχυριστεί βέβαια κανείς ότι στην περίπτωση αυτή οι «Γιατροί του Κόσμου» ή οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» ή κάθε ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα προσφέροντας υπηρεσίες υγείας και φροντίδας καλούνται τώρα εκτάκτως λόγω της κρισιμότητας, διότι εξίσου κρίσιμη είναι και η υγεία και η ζωή όσων απελπισμένων και ανυπεράσπιστων προσφύγων βρίσκονται στη χώρα μας.

Άραγε, σε ποια θρησκεία και σε ποια κοσμοθεωρία οι ανθρώπινες ζωές υπολογίζονται και μπαίνουν σε κλίμακες «αξίας» λόγω ηλικίας, φύλου, χρώματος θρησκείας και καταγωγής;

Οι εθελοντές λοιπόν καλούνται να προστρέξουν κι αυτό το συμμεριζόμαστε και το ευχόμαστε όλοι. Όμως, αργά ή γρήγορα, ο κορονοϊός θα φύγει και τότε όλοι θα οφείλουν να μην ξεχάσουν τη στιγμή που κλήθηκαν εθελοντές για να βοηθήσουν ευάλωτους.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε