My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Εγκαίνια του Ναού Άνω Αποστόλων

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Άνω Αποστόλων Κιλκίς την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, παρουσία των αρχών του Δήμου Κιλκίς και πλήθος ευσεβών πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου, έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και  τελέσθηκε  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου τελέσθηκε η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων, όπου στο Ιερό Θυσιαστήριο τοποθετήθηκαν μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας, μαζί με τα ονόματα των πιστών, άναψαν οι καντήλες του Ιερού Ναού και τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εγκαινιασθέντα πλέον Ναό του Αγίου Νεκταρίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Δημητρίου Κομνηνού και ιερέων της περιοχής. Παράλληλα κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων, ο Μητροπολίτης Κιλκίς, εξηγούσε στο ποίμνιό του, τα συμβαίνοντα εντός του Ιερού Βήματος, στην μοναδική αυτή ακολουθία.

Τέλος, ο κ. Εμμανουήλ στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού π. Δημήτριο και όσους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθειά να ανεγερθεί και να εγκαινιασθεί ο Ναός αυτός αλλά πάνω απ’ όλα ευχαρίστησε το λαό του Θεού, αφού από το δικό του υστέρημα χτίστηκε. Αυτά ήταν τα τέταρτα εγκαίνια για τον Μητροπολίτη του Κιλκίς ενώ συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός όταν ο λαός αναφώνησε άξιος για τον εφημέριο του Ναού π. Δημήτριο τον οποίο και χειροκρότησε θερμά.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο εν. αρ. Δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τσαντάκης, ο Δημ. Σύμβουλος Κ. Παπαδάκης, ο τ. Βουλευτής Θόδωρος Πασσαλίδης και ο πρόεδρος του Δημ. Διαμερίσματος Άνω Αποστόλων κ. Σιδηρόπουλος.

Δελτίο τύπου Μητρόπολης Κιλκίς 

ΦωτόΡεπορτάζ: Χρήστος Χ. Καναρόπουλος

Σχολιάστε