My Twitter Feed

20 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΕΙ: Με συγκίνηση η τελετή ορκωμοσίας -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Νέα νίκη ΣΥΡΙΖΑ, 3η η ΔΑΚΕ -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

“Αγώνας με περισσότερο ζήλο” -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μηνύματα για τη γενοκτονία Ποντίων -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Εικόνες λεηλασίας στα λουτρά -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Καταδίκη συμπεριφορών σε κάλπη -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μόνο η Ειρήνη στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Όλο το πρόγραμμα των Πολυκαστρινών -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

ΕΒΕ: Προτάσεις για ασφαλιστικό

Επιστολή-υπόμνημα προς την Διοίκηση του ΟΑΕΕ με προτάσεις για την σωτηρία και την ανάταξη τόσο του ασφαλιστικού συστήματος όσο και των χιλιάδων επιχειρηματιών του μικρομεσαίου επιχειρείν  της χώρας, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

oaeeΟι προτάσεις περιλαμβάνουν:

-Το πάγωμα (κεφαλαιοποίηση) του ποσού όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το τέλος του ασφαλιστικού βίου του κάθε οφειλέτη.

-Πληρωμή μόνο των τρεχουσών εισφορών κατά τη διάρκεια της ρύθμισης οφειλών.

-Δικαίωμα επιλογής της ασφαλιστικής κατηγορίας από τον κάθε ασφαλισμένο.

Η επιστολή:

Αξιότιμη κ. Διοικητή

Πιστεύουμε ότι μια ακόμη περιγραφή της δυσμενούς κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περιττεύει παντελώς. Η κατάσταση, που βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη, tonikidis2έχει διαπιστωθεί προ πολλού και έχει περιγραφεί με την ακρίβεια που διασφαλίζουν τα αδιαμφισβήτητα αριθμητικά στοιχεία.

Αυτό που επείγει πλέον είναι η λήψη αξιόπιστων και ρεαλιστικών μέτρων ανακούφισης των χιλιάδων συναδέλφων ασφαλισμένων στο ΟΑΕΕ. Επείγει η λήψη μέτρων, όχι επειδή αυτά θα είναι απόρροια τυφλών συνδικαλιστικών απαιτήσεων, αλλά επειδή η θεσμοθέτησή τους θα θέσει μια πρώτη και στέρεη θεμελίωση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί ένα πλέγμα δράσεων με σκοπό την αναστροφή της πορείας και την ανάταξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Προς την κατεύθυνση αυτή κυρία Διοικητή, το Επιμελητήριο Κιλκίς ενώνει τη φωνή του με τα άλλα Επιμελητήρια και τις συναφείς Συλλογικότητες, προσυπογράφοντας προτάσεις για άμεση ανακούφιση και δημιουργία ελπίδας στο χώρο του μικρομεσαίου επιχειρείν.

Κατ’ αρχήν χαιρετίζουμε ως θετική και λυτρωτική την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας με την οποία παρέχεται περίθαλψη στους ενεργούς εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δημιουργηθεί εντός των ετών της οικονομικής κρίσης (2011, 2012, 2013 και 2014). Θεωρούμε όμως ότι το πλαφόν των 12.000 ως φορολογητέο εισόδημα είναι εξαιρετικά μικρό και αποκλείει χιλιάδες συναδέλφους από την ευεργετική ρύθμιση.

Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη τόσο για τη σωτηρία του Ασφαλιστικού Φορέα όσο για τη διασφάλιση στοιχειωδών παροχών η άμεση λήψη μέτρων και θέσπιση ρυθμίσεων όπως:

-Το πάγωμα (κεφαλαιοποίηση) του ποσού όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το τέλος του ασφαλιστικού βίου του κάθε οφειλέτη.

-Πληρωμή μόνο των τρεχουσών εισφορών κατά τη διάρκεια της ρύθμισης οφειλών.

-Δικαίωμα επιλογής της ασφαλιστικής κατηγορίας από τον κάθε ασφαλισμένο.

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις ο ΟΑΕΕ θα εξασφαλίσει άμεσα έσοδα και ο κάθε ασφαλισμένος στο τέλος του ασφαλιστικού βίου θα διευθετήσει το πρόβλημά του, είτε με την καταβολή των οφειλών του, είτε λαμβάνοντας μειωμένη σύνταξη για όσο διάστημα χρειασθεί.

Αυτό που επίσης προέχει είναι η αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για αυτασφάλιση. Η ποινικοποίηση δεν ισχύει, και ορθώς, σε άλλα Ταμεία (νομικών, μηχανικών κλπ).

Εξυπακούεται τέλος, ότι δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική και ελπίδα για ανόρθωση του Ασφαλιστικού Συστήματος γενικώς, αν η θεσμοθετημένη κρατική χρηματοδότηση βαίνει μειούμενη μέχει τελικής κατάργησης.

Κυρία Διοικητή

Η σωτηρία και η ανάταξη του Ασφαλιστικού Συστήματος απαιτεί γενική συστράτευση. Και οι άνθρωποι του μικρομεσαίου επιχειρείν είναι έτοιμοι να αναλάβουν το μερίδιο συμβολής που τους αναλογεί.”

Σχολιάστε