My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΕΒΕ: Παρουσίαση προγράμματος

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου στην αίθουσα Β. Σεργιαννίδης του Επιμελητηρίου.

Το θέμα αφορούσε στο χρηματοδοτικό εργαλείο ‘’JESSICA’’ το οποίο περιλαμβάνει κοινούς ευρωπαϊκούς πόρους για αειφόρες επενδύσεις στα Αστικά κέντρα.

Για την ενεργοποίηση του Προγράμματος το Υπουργείο Οικονομίας έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις  με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ανάθεση μελετών και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο προσεχές διάστημα.

Η πρωτοβουλία ‘’JESSICA’’ στοχεύει στη στήριξη επενδυτικών προγραμμάτων και έργων αστικής ανάπλασης.

Την όλη εκδήλωση στο Επιμελητήριο συντόνιζε ο Πρόεδρος Π. Τονικίδης ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό. Βασικοί  εισηγητές ήταν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Ανάπτυξης Νίκος Μαντζούφας και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ηλίας Παπαγεωργίου.

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στους στόχους του ‘’JESSICA’’ για την Συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Βασικός στόχος είναι η κινητοποίηση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση ολοκληρωμένων δράσεων με πιλοτικά προγράμματα τα οποία προβλέπονται σε πρώτη φάση για τους ΟΤΑ.

Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη αστικών κέντρων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι ενισχύσεις θα χορηγούνται μετά τη σύνταξη Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης όπου θα  πραγματοποιείται η υλοποίηση έργων με χαρακτηριστικά παρέμβασης ολοκληρωμένου χαρακτήρα (ενεργειακά δίκτυα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.α).

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν παρεμβάσεις ο Πρόεδρος της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕΚ Βασ. Σεργιαννίδης, ο π. Υπουργός Σ. Τσιτουρίδης, η υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α. Ιωαννίδου, η υποψήφια Βουλευτής ΔΗΣΥ Ε. Βασιλειάδου, ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ. Κωνσταντινίδης, ο Δ/ντης της Α/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Ραμπίδης και ο Σύμβουλος της ΑΝΚΙ Π. Κωνσταντινίδης .

Πηγή: Δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου

Σχολιάστε