My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επιμελητήρια: Μένουμε Ελλάδα!

 ekdromi-mathitesΕκτός απ` το Επιμελητήριο του Κιλκίς, προτροπή προς τα μέλη της σχολικής κοινότητας να επιλέξουν προορισμούς εντός Ελλάδας για τις εκδρομές, απηύθυνε κι αυτό της Ημαθίας.

Σχετικό ρεπορτάζ δημοσίευσε κι η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τονίζοντας και τα εξής:

Με επιστολές τους προς τους διευθυντές των λυκείων, προς τα δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητών και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, τα δύο επιμελητήρια επικαλούνται την οικονομική κρίση και ζητούν από τη σχολική κοινότητα να στηρίξει με τις επιλογές της τις τοπικές επιχειρήσεις.

Την αρχή έκανε το Επιμελητήριο Κιλκίς ήδη από τα μέσα της περσινής χρονιάς. Επανήλθε ωστόσο με νεότερη ανακοίνωση, έπειτα από πρόσφατη απόφαση ορισμένων σχολείων να προγραμματίσουν ξανά εκδρομές στο εξωτερικό. «Το παράδειγμα μιας νέας εκπαιδευτικής εκδρομής σχολείου του νομού μας στο εξωτερικό μας αναγκάζει να επανέλθουμε διατυπώνοντας με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση την παράκληση-πρόταση να πραγματοποιούνται οι εκδρομές αυτού του είδους εντός Ελλάδας, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα εισακουστούμε απ’ όλους τους παράγοντες που λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις. Είναι παράλογο να συνηγορούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Φυσικά αυτοί που πρέπει να στείλουν μήνυμα στην κοινωνία μας με τη στάση τους είναι οι νέοι, μαθητές λυκείων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Κιλκίς και επισημαίνει: «Έχουμε μια όμορφη χώρα και οφείλουμε να τη γνωρίσουμε μέσα από τις σχολικές εκδρομές».

«ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ»

Ένα βήμα παραπέρα προχωρά το Επιμελητήριο Ημαθίας. Προτρέπει τα σχολεία του νομού όχι μόνο να διοργανώσουν εκδρομές εντός Ελλάδας αλλά και να προτιμήσουν τουριστικά πρακτορεία του νομού, ώστε να ενισχύσουν επιχειρηματίες του τόπου τους.

«Η πλειονότητα των προσφορών που καταθέτουν οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του νομού μας ελάχιστα ή καθόλου δεν απέχουν από αυτές των άλλων νομών. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια σχεδόν παγιοποιείται η κατάσταση αυτή. Αγνοούνται παντελώς τα ταξιδιωτικά γραφεία του νομού μας παραγνωρίζοντας στην ουσία τη σχέση ‘ωφέλειας- κόστους’ και της προστιθέμενης αξίας που μπορεί και πρέπει να προκύπτει στηρίζοντας γενικότερα την κοινωνία της χώρας και ειδικότερα του νομού μας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα πολλαπλασιαστικά οφέλη», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του Επιμελητηρίου Ημαθίας που έφτασε στα γυμνάσια και λύκεια του νομού.

Για να προλάβει τυχόν αρνητικές εντυπώσεις το Επιμελητήριο Ημαθίας διευκρινίζει ότι η επιστολή έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Ανάλογη στάση κρατά το Επιμελητήριο Κιλκίς, το οποίο μάλιστα αναγνωρίζει ότι πολλοί προορισμοί του εξωτερικοί κοστίζουν λιγότερο. Επισημαίνει ωστόσο ότι υπάρχουν πολλές εγχώριες οικονομικές επιλογές, που εκτός των εκπαιδευτικών σκοπών μπορούν να καλύψουν ακόμη και τις πιο υψηλές απαιτήσεις.

Σχολιάστε