My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΕΒΕ: Η αποστολή στη Κύπρο

4Στην Κύπρο βρέθηκε το τριήμερο 17-19 Μαΐου η Κιλκισιώτικη Αποστολή που οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κιλκίς, μέσω του προγράμματος PACMAN.

   Το πρόγραμμα αυτό είναι σε ισχύ εδώ και δύο χρόνια περίπου και έχει ως βασικό στόχο την προώθηση των αγροτοδιατροφικών προϊόντων. Στην υλοποίηση του μετέχουν φορείς από έξι Μεσογειακές Χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία). Στους σκοπούς του προγράμματος περιλαμβάνεται και η εμπέδωση της συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των παραγωγικών φορέων των μετεχόντων κρατών.

   Η επίσκεψη στην Κύπρο είχε ως μοναδικό προορισμό τη Λευκωσία με το Επιμελητήριο της οποίας έχει αδελφοποιηθεί το αντίστοιχο του Κιλκίς από τις 23 Ιουνίου του 2006. Να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Κιλκίς είναι ο μοναδικός φορέας υλοποίησης από πλευράς Ελλάδος. Η έκθεση στην οποία μετείχαν οι αποστολές είχε την ονομασία «Ταξίδι 2013».

   Η δεκαεξαμελής αποστολή του νομού έτυχε υποδοχής και φιλοξενίας η οποία κατά γενική ομολογία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι Κύπριοι οικοδεσπότες ευθύς εξ αρχής επισήμαναν και υπενθύμισαν τις άριστες εντυπώσεις που είχαν αποκομίσει από την ανάλογη επίσκεψη τους στο Κιλκίς.

   eveΚατά την εκδήλωση της υποδοχής στο χώρο της έκθεσης οι υπεύθυνοι του προγράμματος υποδέχτηκαν και προσφώνησαν τους επισκέπτες με θερμά λόγια. Τα ίδια θερμά   λόγια χρησιμοποίησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης. Αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα τα οποία προσφέρθηκαν  από τον Π. Τονικίδη και από τον αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο, ως εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Γουμένισσας κ. Δημητρίου καθώς και τον δήμαρχο Παιονίας κ. Αθανάσιο Λαπόρδα.

Κλίμα συγκίνησης επικράτησε κατά την συνάντηση των αντιπροσωπειών στο Επιμελητήριο Λευκωσίας. Ο κ. Τονικίδης πρόσφερε στον ομόλογο  του της Λευκωσίας ένα αντίτυπο από το «Χρονικό του Κιλκίς» του Θανάση Βαφειάδη. Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο κ. Τονικίδης πρόσφερε στου Κύπριους μια κορνιζοποιημένη φωτογραφία του Κύπριου ηρώα Αυξεντίου του 1952 από τη θητεία του στο στρατιωτικό φυλάκιο του Ακρίτα.

   Στη συνάντηση του Επιμελητηρίου ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκωσίας, Κώστας Γεωργαλλής επικεφαλής όλου του Δ.Σ. καθώς και τιμής ένεκεν οι κ. Ανδρέας Αντωνιάδης και Παναγιώτης Φιλίππου, στελέχη του Επιμελητηρίου Λευκωσίας την εποχή της αδελφοποίησης.

   Η Κιλκισιώτικη Αντιπροσωπεία είχε δύο σημαντικές συναντήσεις εκτός του εκθεσιακού προγράμματος. Επισκέφτηκε το Δημαρχείο όπου έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη. Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Α. Λαπόρδας κατά την συζήτηση απεύθυνε προς τον ομόλογο του πρόταση για αδελφοποίηση των δύο δήμων.

   Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς διαβεβαίωσε τους Κύπριους συνομιλητές του σε κάθε συνάντηση ότι το Επιμελητήριο Κιλκίς και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος της οποίας είναι αντιπρόεδρος, θα είναι σε θέση να παίξει το ρόλο του συνδετικού κρίκου στην ανάπτυξη του επιχειρείν μεταξύ των δύο χωρών.

  Η Κιλκισιώτικη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον κ. Τονικίδη, τον πάτερ Χριστόδουλο, τον κ. Λαπόδρα και τον εκδότη κ. Τερζενίδη έγινε δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο. Μετά την εγκάρδια συνομιλία ξεναγήθηκαν στους χώρους της Αρχιεπισκοπής.

Σχολιάστε