My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΕΑΣΥΝΚ, Ν. Καβάλα κι Ειδομένη…

“Πριν δύο ημέρες πραγματοποιήθηκε συμπλοκή δύο ομάδων προσφύγων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις πρόσφυγες, οι δύο με μαχαίρι και οι άλλοι δύο από άγριο ξυλοδαρμό”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΣΥΝΚ, σημειώνοντας ότι “παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά με αποτέλεσμα οι αστυνομικές υπηρεσίες να απασχολούνται στο κέντρο φιλοξενίας της Ν. Καβάλας …αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την αστυνόμευση των αστικών κέντρων αλλά και την φύλαξη των συνόρων”.

Η ΕΑΣΥΝΚ καταγγέλλει την ίδια τη λειτουργία του Κέντρου, το οποίο χαρακτηρίζει “εγκληματογόνο περιοχή”, όπου διπλασιάστηκε ο αριθμός των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τον όρο “λαθρομετανάστες”, και λέγοντας ότι “ξεφυτρώνουν από παντού” στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, ζητά να κλείσει το κέντρο φιλοξενίας της Ν. Καβάλας.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση των αστυνομικών του Κιλκίς  αναφέρει και τα εξής:

“Πριν ένα μήνα η Ένωση μας κατήγγειλε και καταγγέλλουμε πάλι δημόσια την λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Ν.Καβάλα -Κιλκίς, και τον σχεδιασμό για μεταφορά προσφύγων σε αυτό. Παρόλα αυτά όμως τον τελευταίο μήνα καθημερινά μεταφέρονται πρόσφυγες με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί ο αριθμός αγγίζοντας τους 900.

Προειδοποιήσαμε ότι το κέντρο φιλοξενίας χρησιμοποιείται ως προπύργιο των προσφύγων για την έξοδο τους προς την Ευρώπη και είναι μια εγκληματογόνος περιοχή, καταγγείλαμε την έκθεση σε κίνδυνο ζωής που διατρέχουν οι τρεις Αστυνομικοί που διατάσσονται να φρουρούν το κέντρο διότι καθημερινά δημιουργούνται συμπλοκές αλλά από ότι φαίνεται ΄΄φωνή βοώντος εν τη ερήμω΄΄.

Καταγγείλαμε και καταγγέλλουμε ότι παράλληλα με την λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας, έχει αυξηθεί πάρα πολύ η παρουσία προσφύγων και λαθρομεταναστών σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης όπου χωρίς υπερβολές ξεφυτρώνουν από παντού, δημιουργώντας αυτοσχέδιους καταυλισμούς και εξορμώντας προς τα Σκόπια την κατάλληλη στιγμή.

Για ακόμη μια φορά η αριθμολάγνα φυσική και πολιτική ηγεσία προτιμάει την καταστολή από την πρόληψη.
Επιτέλους ΚΛΕΙΣΤΕ το κέντρο φιλοξενίας της Ν.Καβάλας.

Εκπονήστε σχέδια δράσης πρόληψης και όχι καταστολής.”

Σχολιάστε