My Twitter Feed

23 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά δυο νέα κρούσματα σε Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Στο στόχαστρο και του σωματείου -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Κομματικό κράτος δεξιάς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

«Aναλογικά η κατανομή σε σχολεία» -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Καταλήψεις σε σχολεία του Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Έφυγε ο αγωνιστής Τόλ. Παπαγεωργίου -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

«Βόμβες» για Ανδρίτσο/Γεωργαντά! -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Παρεμβάσεις στη σχολική στέγη -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Είναι ο Τσίπρας φυγόμαχος;

Του Τάσου Παππά.


Αναδεικνύουν με πανηγυρικούς τόνους τα δεξιά μέσα ενημέρωσης τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Προεξοφλούν μάλιστα, τα πιο φανατικά, εκλογικό θρίαμβο και σίγουρη αυτοδυναμία. Ξεχνούν όμως ότι ο ίδιος ο αρχηγός τους μόλις πριν από λίγες μέρες κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί ο αντίπαλος είναι δύσκολος και δεν θα καμφθεί εύκολα.

Θα πει κάποιος ότι ο κ. Μητσοτάκης υποχρεώθηκε να στείλει αυτό το μήνυμα για να μην επικρατήσει εφησυχασμός και χαλάρωση. Σωστή σκέψη. Ισως όμως να συμβαίνει κάτι άλλο. Ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν είναι αφελής.

Γνωρίζει ότι το κύρος των δημοσκοπήσεων έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη εξαιτίας των αλλεπάλληλων αστοχιών τους τα τελευταία χρόνια. Ελάχιστοι πια πιστεύουν τα ευρήματά τους. Ποια εταιρεία να θεωρήσουν στοιχειωδώς έγκυρη; Αυτή που ανεβάζει τη διαφορά στις 19 μονάδες; Αυτή που την κατεβάζει στις εννιά; Ή μήπως αυτή που τη δίνει στις πέντε μονάδες καταγράφοντας τάση μείωσής της;

Αν η ηγεσία αποκηρύξει ως πειραγμένη την τελευταία δίνει το δικαίωμα στους αντιπάλους της να πράξουν το ίδιο για τις άλλες. Οπότε διαλέγει όποια τη συμφέρει κι αφήνει τη δουλειά της προπαγάνδας στα… αμερόληπτα και… ανιδιοτελή μέσα ενημέρωσης που τη στηρίζουν με το αζημίωτο.

Επειτα είναι και οι συσπειρώσεις που δεν επιτρέπουν στη Ν.Δ. να ηρεμήσει. Η δική της έχει πιάσει ταβάνι, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ είναι στον πάτο. Μπορεί να αλλάξει αυτό; Μπορεί λένε ακόμη κι αυτοί που εμφανίζονται φουλ αισιόδοξοι. Είναι πιθανόν να έχουμε ανατροπή; Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο, αν κρίνουμε από το τι έγινε στις δύο εκλογές του 2015 και στο δημοψήφισμα.

Ωστόσο αυτό που δεν υπολογίζουν όσοι κραδαίνουν τις πολύ θετικές για τη Ν.Δ. μετρήσεις, είναι ότι αποδυναμώνεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Αν έχουν βάση οι διαφορές των εννιά και των 19 μονάδων, τότε η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε πρόωρες εκλογές. Θα υποστεί πανωλεθρία. Με μια λογική διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο παιχνίδι. Με μεγάλη διαφορά θα αρχίσουν τα όργανα στο εσωτερικό του.

Οπότε όσο αργότερα στηθούν οι κάλπες τόσο το καλύτερο γι’ αυτόν. Χώρια που μπορεί να ελπίζει σε αλλαγή του κλίματος, αφού φαίνεται πώς πετυχαίνει κάποια πράγματα από τους δανειστές τα οποία θα προσπαθήσει να πουλήσει στο ακροατήριό του.

Για παράδειγμα: επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού, επίδομα στέγασης που θα ευνοήσει πολλούς πολίτες, μείωση φορολογικών συντελεστών, κοινωνικό επίδομα. Αν μάλιστα αποχωρήσει από το πρόγραμμα το ΔΝΤ, ανοίγει ο δρόμος για επανεξέταση της συμφωνίας σχετικά με τη μείωση των συντάξεων.

Ολα αυτά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1-1-2019. Συνεπώς θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ώστε να λειτουργήσουν και επικοινωνιακά και επί της ουσίας. Μόνο αν θέλεις να αυτοκτονήσεις πολιτικά θα επιλέξεις εκλογές πριν αρχίσουν να αποδίδουν οι συγκεκριμένες πολιτικές. Και τον Τσίπρα δεν τον κόβω για φυγόμαχο.

Ανάγωγα

Τα πρωινά υποδύονται τους προστάτες των συνταξιούχων, τα μεσημέρια κουτσομπολεύουν ασυστόλως, τα βράδια πουλάνε soft πορνό και χαζά παιχνίδια σε εξωτικές παραλίες και όταν πέσουν σε θέμα-τεφαρίκι τού δίνουν και καταλαβαίνει. Επί ώρες σε ζωντανή σύνδεση μας έδειχναν τον γάμο του πρίγκιπα. Ιδιωτική τηλεόραση: σκληρό ναρκωτικό σε μεγάλες δόσεις.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε