My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Είναι κρίσιμες οι εκλογές;

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Είναι οι εκλογές της Κυριακής οι πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης; Παρά το γεγονός ότι η λέξη «κρίσιμος» έχει καταντήσει από την κατάχρηση ένα αδιάφορο κλισέ που το χρησιμοποιούν τα κόμματα, είτε βρίσκονται στην εξουσία είτε τη διεκδικούν είτε αναζητούν θέση μαχητικής αντιπολίτευσης είτε φιλοδοξούν να παίξουν τον ρόλο της τσόντας στα διάφορα κυβερνητικά σχήματα, θα συμφωνήσω πως, πράγματι, αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης και έτσι νομίζω σκέφτονται οι περισσότεροι Ελληνες. Για ποιους λόγους όμως είναι κρίσιμες;

► Είναι κρίσιμες, επειδή πρώτη φορά διεκδικεί την εξουσία ένα κόμμα που, σύμφωνα με τις διακηρύξεις και το πρόγραμμά του, δεν έρχεται να συνεχίσει στην ίδια πορεία ή να βελτιώσει μερικά πράγματα, αλλά για να ανατρέψει μια κατάσταση που με διάφορες μεταμφιέσεις και παραλλαγές κυριαρχεί στην Ελλάδα επί σαράντα χρόνια.

► Είναι κρίσιμες, γιατί πρέπει να αποφασίσουμε αν θα επιτρέψουμε στα κόμματα του συναινετικού δικομματισμού, που ευθύνονται για την τραγωδία που βιώνει η χώρα, να εξακολουθήσουν να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας, πότε εκβιάζοντας, πότε παραμυθιάζοντας και πάντοτε μέχρι τώρα υποδυόμενα τους σωτήρες του έθνους.

► Είναι κρίσιμες, γιατί πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να μείνει στο απυρόβλητο το φαυλεπίφαυλο σύστημα της διαπλοκής -αυτή η αιμομικτική σχέση ανάμεσα στην οικονομία, την πολιτική και τα ΜΜΕ- που λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο, χειραγωγεί την κοινωνία, διαφθείρει τα κόμματα και βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα στους θεσμούς και τους νόμους.

► Είναι κρίσιμες, γιατί πρέπει να επιλέξουμε ποια κυβέρνηση θα μας εκπροσωπήσει την επόμενη, πολύ δύσκολη μέρα. Θα πριμοδοτήσουμε αυτούς που είπαν «ναι σε όλα», που ταπεινώθηκαν και ταπείνωσαν τη χώρα χωρίς να δώσουν ούτε για τα μάτια του κόσμου τη μάχη, που τρομοκρατούσαν τους πολίτες με το ενδεχόμενο του Grexit ακόμη και την περίοδο που το απέκλειε η Μέρκελ, που κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις επιμένουν να υποστηρίζουν ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, στέλνοντας έτσι σήμα συνθηκολόγησης πριν καν ανοίξει η συζήτηση, που ξεφτίλισαν το Κοινοβούλιο με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που προστάτευσαν τους φοροφυγάδες φίλους τους, κρατώντας τις διάφορες λίστες στα συρτάρια τους και σε απόσταση ασφαλείας από τη Δικαιοσύνη;

► Είναι κρίσιμες, γιατί η δημοκρατία είναι σε κίνδυνο. Η απειλή δεν προέρχεται μόνο από την οργανωμένη Ακρα Δεξιά, αλλά και από την «κρυμμένη» στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας ακροδεξιά που, με όπλα τον χυδαίο αντικομμουνισμό, τη μισαλλοδοξία, τον θρησκευτικό φανατισμό, επιχείρησε να τρομάξει τους πολίτες. Δεν πρόκειται για συγγνωστό λάθος. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή. Αυτή η ηγεσία, για το καλό της χώρας, αλλά και της συντηρητικής παράταξης, πρέπει να λάβει ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας.

► Είναι κρίσιμες, όχι γιατί διακυβεύεται η παραμονή μας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως ισχυρίζεται η Δεξιά και το «εξτρεμιστικό Κέντρο», αλλά γιατί θα φανεί αν μπορεί το αποτέλεσμά τους να λειτουργήσει σαν μεταδοτικό παράδειγμα που θα επηρεάσει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει η αποδόμηση της στρατηγικής του νεοφιλελευθερισμού που βάζει τα συμφέροντα της άπληστης ολιγαρχίας πάνω από τον εργαζόμενο άνθρωπο, που σώζει τους τραπεζίτες, όχι όμως το κοινωνικό κράτος, που θεωρεί σοβαρότερο πρόβλημα τον πληθωρισμό από την ανεργία, που ιδιωτικοποιεί τα πάντα και ακυρώνει τα δικαιώματα της εργασίας, που φασκιώνει τη δημοκρατία επιβάλλοντας κυβερνήσεις τεχνοκρατών και υπάκουων πολιτικών.

► Είναι κρίσιμες, τέλος, γιατί πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος η αντίληψη που προσπαθούν να σφηνώσουν στα μυαλά μας οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ευρώπης και της Ελλάδας ότι ικανά για να κυβερνήσουν είναι μόνο τα κόμματα της Δεξιάς και της μεταλλαγμένης Σοσιαλδημοκρατίας, ενώ η ριζοσπαστική Αριστερά είναι κάτι σαν «φλεγμονή της δημοκρατίας» η οποία δεν πρέπει να επεκταθεί και να μολύνει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε