My Twitter Feed

23 Νοέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σκληρή κόντρα με Τσαντάκη -

Δευτέρα, 23 Νοέμβριος, 2020

Μειωμένα τα κρούσματα του Σ/Κ, αλλά… -

Δευτέρα, 23 Νοέμβριος, 2020

ΔΕΕΠ: Ερωτήματα από Θ. Τηρεκίδη -

Δευτέρα, 23 Νοέμβριος, 2020

50χρονος ιερέας θύμα του covid -

Κυριακή, 22 Νοέμβριος, 2020

Τα «μαύρα» ρεκόρ συνεχίζονται… -

Κυριακή, 22 Νοέμβριος, 2020

Ιός: Γρήγορα τεστ στις Μουριές -

Παρασκευή, 20 Νοέμβριος, 2020

Καμπύλη σε κάθοδο στο ν. Κιλκίς; -

Παρασκευή, 20 Νοέμβριος, 2020

Το ΜέΡΑ25 για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Παρασκευή, 20 Νοέμβριος, 2020

Είναι καμπόσοι οι Καμπόσοι;

Του Θανάση Καρτερού.


Βλέποντας και ακούγοντας τον διαβόητο -και απόβλητο υποτίθεται πλέον- Καμπόσο του Άργους, ο καθένας θα αναρωτήθηκε: Υπάρχουν άραγε κι άλλο Καμπόσοι στο κόμμα του Κυριάκου; Είναι καμπόσοι αυτοί οι Καμπόσοι; Είναι σάρκα από τη σάρκα της Ν.Δ., στελέχη περιωπής, ή είδαν φως κι ανέβηκαν, μαζί με το απολυτίκιο του διχασμού, το κοντάκιο του ρατσισμού και τα απεταξάμην στους απάτριδες; Κι αν είναι περαστικός, πώς έκαναν 20 μέρες να τον αποβάλουν, και μάλιστα αφού διέπραξε νέο παραλήρημα, on camera αυτή τη φορά; Για να μην υπάρξει αμφιβολία για το βάθος και την ποιότητα της πράξης και του λόγου του;

Κι όταν λέω για το είδος των Καμπόσων, δεν εννοώ μόνο τα νταηλίκια, τη χυδαιότητα, τον αντισημιτισμό, την ακροδεξιά γλωσσοδιάρροια. Εννοώ και την απεχθή κουτοπονηριά. Την εναλλαγή εξαλλοσύνης και ταπεινότητας. Εννοώ ότι ο νταής Καμπόσος, όταν διέπραξε τα προηγούμενα κατά του Μπουτάρη, βγήκε και μας είπε ότι δεν είναι ο ίδιος ένοχος. Κάποιος από το γραφείο του έκανε την ανάρτηση. Μην του πάρουμε και το κεφάλι του ανθρώπου για ένα λάθος των ανθρώπων του, όπως είπε κι ο Άδωνις. Και δεν του το πήραν, μέχρι που το νταηλίκι αντικατέστησε πάλι την υποκρισία. Και ξαναχτύπησε ο δήμαρχος πάντων των φαιών.

Λοιπόν, και καμπόσοι είναι και κάνουν τον Καμπόσο. Αν δεν βαριέστε ή δεν ανατριχιάζετε, ρίξτε μια ματιά στο Διαδίκτυο, να δείτε τι έχει πει κατά καιρούς το στόμα του Άδωνι. Πίσω του τρέχει ο κακομοίρης ο Καμπόσος, χωρίς το καπελάκι του, αλλά προφανώς με ισχυρή προστασία. Εκείνοι που αποκαλούν τον Τσίπρα προδότη, τον Κοτζιά άπατρι, και όλους μας εθνομηδενιστές, δεν είναι ό,τι κι ό,τι, στο φιλόξενο για τέτοια οίκημα της Πειραιώς. Συγκροτημένοι, ασυγκράτητοι και πολύ καμπόσοι είναι. Τόσοι, και με τέτοια επιρροή στο κόμμα, ώστε ο Καμπόσος να είναι βέβαιος ότι θα επανέλθει. Καμπόση υπομονή να έχει μόνο.

Αλλά όλα κι όλα. Μην τα φορτώνουμε όλα στον αντιπρόεδρο. Σκοινί κορδόνι το έχουν πάρει τελευταία. Και γιατί, παρακαλώ; Γιατί είναι γραμμή. Γραμμή, μάλιστα. Γιατί ο πρώτος τη τάξει είναι που κάνει τον καμπόσο συνεχώς. Είναι ο Μητσοτάκης που έχει εισαγάγει τη γλώσσα του διχασμού, της συκοφαντίας και της ακροδεξιάς φωνασκίας. Είναι ο Μητσοτάκης που έχει αναδείξει το “Μακεδονικό” σε ύψιστη απόδειξη εθνικής μειοδοσίας της κυβέρνησης. Κι έτσι, όταν, αποβάλλοντας με καθυστέρηση, ίσως και με κρυφή ψυχική οδύνη, τον Καμπόσο, μας κάνει και τον καμπόσο, καταδικάζοντας δήθεν τη γλώσσα του διχασμού, το πράγμα αποκτά και μια αστεία διάσταση.

Είναι και καμπόσο Φαρισαίος, όπως καταλάβατε…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε