My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Είμαστε όλοι Αρειανοί…

mpoukalas-pantelisΤου Παντελή Μπουκάλα.


Αυτή τη φορά το είπαν οι επιστήμονες. Η ίδια η ΝΑSΑ. Με κάθε επισημότητα. Και με την προσδοκία ότι θα προλάβει τις παρεξηγήσεις και τις υπερβολές από βιαστικούς και φαντασιόπληκτους. Δεν τα κατάφερε όμως. Ο συγκρατημένος επιστημονικός λόγος («μετά τον εντοπισμό τρεχούμενου νερού αυξήθηκαν οι πιθανότητες να υπάρχει κάποιας μορφής ζωή στον Αρη») μεταφράστηκε από τα MME σε απόλυτη σιγουριά. Τα μίντια βέβαια, διεθνώς, έχουν τον δικό τους μετρητή της σοβαρότητας (δηλαδή της εμπορικότητας) ενός θέματος. Και όσο «μαζικότερα» τυγχάνουν τόσο πιο χαλαρά είναι τα κριτήριά τους, άρα και η σχέση τους με τη σοβαρότητα. Γι’ αυτά ο Αρης μόνο σαν (πλαστή) πραγματικότητα μπορεί να πουλήσει. Οχι σαν υπόθεση.

Διαβάσαμε κι ακούσαμε λοιπόν, σαν γεγονός μαρτυρημένο, πως «υπάρχει ζωή στον Αρη». Μπορεί το «ενδέχεται» και το «υπάρχει» να τα χωρίζει απόσταση μεγαλύτερη κι από την απόσταση μεταξύ Γης και Αρη, για τη φαντασία μας όμως, ταχύτερη και από το φως, τέτοια μεγέθη είναι ασήμαντα. Ο Κόκκινος Πλανήτης άλλωστε μας συγκινεί ανέκαθεν περισσότερο από κάθε άλλον της παρέας του. Να ’ναι καλά, στον παράδεισό του, ο Τζιοβάνι Σκιαπαρέλι, διευθυντής του αστεροσκοπείου του Μιλάνου, που το 1877 γνωστοποίησε ότι εντόπισε συμμετρικότατο σύστημα καναλιών στον Αρη. Ενα παιχνίδισμα της εικόνας, μια οφθαλμαπάτη, χρησιμοποιήθηκε έκτοτε σαν απόδειξη για την ύπαρξη Αρειανών που αφανίστηκαν έπειτα από πυρηνικό πόλεμο ή μετανάστευσαν έγκαιρα στη Γη και είναι πια… εμείς. Είμαστε όλοι Αρειανοί δηλαδή. Πλην Παοκτζήδων.

Να ’ναι καλά και ο Ορσον Ουέλς, αν και την έκανε τη ζημιά του. Στις 30 Οκτωβρίου 1938 κατατρόμαξε τους Αμερικανούς, ανακοινώνοντας από ραδιοφώνου, με προσηκόντως παλλόμενη τη φωνή, ότι πάνοπλοι Αρειανοί προσγειώθηκαν στη μικρή αμερικανική πόλη Γκρόβερς Μιλ του Νιου Τζέρσεϊ. Πάμπολλοι ακροατές βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους. Δεν είχαν προσέξει την προειδοποίηση ότι ακολουθεί πρόγραμμα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Επρόκειτο για μια δραματοποιημένη απόδοση του μυθιστορήματος του Χ. Τζ. Ουέλς «Ο πόλεμος των κόσμων», που τον είδαμε και σε βιαιολαγνική κινηματογραφική μεταφορά. Ευτυχώς υπάρχει σαν ιλαρό αντιστάθμισμα το «Mars attaque», με τον θαυμάσιο Τζακ Νίκολσον στον ρόλο του προέδρου των ΗΠΑ.

Να ’ναι καλά βεβαίως και όσοι λίαν παρατηρητικοί έχουν ήδη ανακαλύψει πυραμίδες πάνω στον Αρη, μεμονωμένες ή σε συγκρότημα, ολόκληρο εξωγήινο Στόουνχετζ. Αλλά και ιγκουάνα έχουν εντοπίσει, όμοια με τα γήινα. Και ογκώδεις ανθρωπόμορφες κατασκευές, η λεπτομερής εξέταση των οποίων από ειδήμονες ελληνομέτρες έδειξε ότι σμιλεύτηκαν με πρότυπο το κλασικό αρχαιοελληνικό πρόσωπο. Η παραφιλολογία άλλωστε που κηρύσσει πως δεν είμαστε ομφαλός μόνο της Γης αλλά όλου του πλανητικού συστήματος έχει πολλούς πιστούς. Και τουλάχιστον οι μισοί θα ψήφισαν Χ.Α., το κόμμα της αρίας φυλής.

Άρθρο στην Καθημερινή

Σχολιάστε