My Twitter Feed

5 Δεκέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΕΡΤ: Σοβαρές οι ελλείψεις στο ΓΝΚ -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Στα «κόκκινα» πάντα ο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

ΑΣΕ: Ομολογούν την ενοχή τους! -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Σοκ από τα 56 νέα κρούσματα! -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Γεωργαντά -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Για επικοινωνία δήμου – πολιτών -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Έκκληση για προσφορά προϊόντων -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

«Απαιτείται σοβαρότητα και δράση» -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

«Δώστε ονόματα στη δημοσιότητα»

*Και δήλωση για «Παράταση της κομματικοποίησης».

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιχειρήσεων που δεν τηρούν το Ισοζύγιο Γάλακτος, ζητά ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας στη σχετική δήλωσή του τονίζει ότι «η κατάρρευση των τιμών γάλακτος οφείλεται κατά βάση στην παντελή έλλειψη ελέγχων στην αγορά γάλακτος και κρέατος και στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση των κυρώσεων που προβλέπονται».

Η δήλωση:

«Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για την βεβαίωση (19 περιπτώσεις) και την επιβολή προστίμων (41 περιπτώσεις) σε επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, οι οποίες για τα έτη 2016 και 2017 καθυστέρησαν ή δεν υπέβαλαν καθόλου την «μηνιαία δήλωση ισοζυγίου γάλακτος». Επίσης 24 επιχειρήσεις για το 2017 δεν δήλωσαν, ως όφειλαν, τα στοιχεία εισκομίσεων αγελαδινού, πρόβειου και γίδινου γάλακτος.

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν προχωρούσαν, ως όφειλαν, άμεσα στην διακρίβωση και βεβαίωση όλων των σχετικών παραβάσεων. Η κατάρρευση των τιμών γάλακτος οφείλεται κατά βάση στην παντελή έλλειψη ελέγχων στην αγορά γάλακτος και κρέατος και στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση των κυρώσεων που προβλέπονται. Είναι εξωφρενικό ότι 24 από τις επιχειρήσεις δεν έχουν δηλώσει ούτε ένα λίτρο γάλα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδιαφόρησε πλήρως στις δραματικές εκκλήσεις των κτηνοτρόφων οι οποίοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους έχουν γίνει αντικείμενο πραγματικής εκμετάλλευσης λόγω της ανυπαρξίας του κράτους.

Η Κυβέρνηση οφείλει απέναντι στους κτηνοτρόφους αλλά και τους καταναλωτές να πράξει σήμερα, ως ελάχιστη απόδειξη της πραγματικής βούλησης της για την πάταξη αυτού του φαινομένου, να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων των επιχειρήσεων, οι οποίοι κατά σύστημα παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία και δεν υποβάλλουν τις μηνιαίες δηλώσεις ισοζυγίου γάλακτος.

Ο Έλληνας καταναλωτής δικαιούται να ξέρει ποιά επιχείρηση δεν τηρεί τη σχετική νομοθεσία και το γάλα που χρησιμοποιεί είναι « άγνωστης προέλευσης». Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες του Υπουργού καθώς η συνέχιση αυτής της κατάστασης δημιουργεί τεράστιες ευθύνες σε κάθε αρμόδιο.»

«Παράταση της κομματικοποίησης»

Ο κ. Γεωργαντάς προέβη ως τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ στην ακόλουθη δήλωση:

«Όπως έχουμε επισημάνει, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρέτεινε με τροπολογία τη θητεία των Προέδρων, των Διοικητών και των Αναπληρωτών τους σε όλα τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ έως το τέλος του έτους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι διορισμένοι συγγενείς και κομματικοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να “επιτελούν” το έργο τους, ενώ η Κυβέρνηση παριστάνει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι αποκομματικοποιεί το Δημόσιο.

Το πλέον τραγελαφικό σε αυτή την υπόθεση είναι το επιχείρημα που επικαλέστηκε η Υπουργός για να δικαιολογήσει την παράταση των θητειών οι οποίες έληγαν κανονικά στο τέλος Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως ο «μεγάλος φόρτος εργασίας του ΑΣΕΠ» δεν επέτρεψε την επιλογή των στελεχών μέσα από το Μητρώο ενώ η πραγματικότητα είναι ότι  οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν έχουν στείλει καμία προκήρυξη στο ΑΣΕΠ.

Η Κυβέρνηση επικαλούμενη αστειότητες, προσπαθεί μάταια να δικαιολογήσει τη διατήρηση  των κομματικών συγγενών και φίλων στις θέσεις τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή».

Σχολιάστε