My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Δώστε λεφτά για ΜΕΘ – γιατρούς”

Την άμεση χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για την δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ζητά η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, με ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Επίσης, ζητά να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι θα στελεχώσουν μελλοντικά την ΜΕΘ και το δυναμικό του Μοσοκομείου “θωρακίζοντάς το απέναντι σε κάθε κρίση, υγειονομική ή μη”.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στην ερώτηση της ότι “μέσα σε λίγα χρόνια το νοσοκομείο του Κιλκίς έχει κληθεί να αντιμετωπίσει δύο πολύ μεγάλες κρίσεις, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για την υλοποίηση της απόφασης του 2017, της προηγούμενης Διοίκησης, για την αναμόρφωση του οργανισμού και την δημιουργία τμήματος ΜΕΘ. Οι πολίτες του Νομού Κιλκίς δικαιούνται να αισθάνονται την ασφάλεια που θα τους παρέχει αυτή η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας”.

Παράλληλα, επισημαίνει:

“Πλέον έχει πειστεί και ο πιο δύσπιστος για την σημασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τον ρόλο του στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του, και παρά την δημοσιονομική στενότητα, κατάφερε να αυξήσει το προσωπικό στον τομέα της Υγείας κατά 19.500 άτομα, εκ των οποίων 8.500 αφορούσαν μόνιμο προσωπικό. Η καθαρή εισροή στο σύστημα την περίοδο 2015-2019, αν συμπεριλάβουμε και τις συνταξιοδοτήσεις, ήταν πάνω από 11.000 άτομα (ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό). Προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας περιμένουμε να κινηθεί το Υπουργείο και σήμερα και φυσικά να μην μείνει το Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς έξω από αυτόν τον σχεδιασμό.”

Η ερώτηση

Το Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς εξυπηρετεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Νομού Κιλκίς και όπως τα περισσότερα περιφερειακά γενικά νοσοκομεία εφημερεύει σε καθημερινή βάση.

Η πανδημική κρίση του κορονοϊού είναι μια ακόμα μεγάλη κρίση, μέσα σε λίγα χρόνια, που καλείται να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο. Η προηγούμενη ήταν η προσφυγική κρίση του 2016 και η δημιουργία της άτυπης δομής φιλοξενίας προσφύγων της Ειδομένης, με το νοσοκομείο του Κιλκίς να διαχειρίζεται τεράστιο αριθμό ασθενών.

Στην Γ’ Πτέρυγα του νοσοκομείου υπάρχει πρόβλεψη για την χρήση χώρου για ΜΕΘ καθώς επίσης και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την αναμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου (ΑΔΑ: ΩΧ064690Β2-ΝΔΞ) και την δημιουργία τμήματος ΜΕΘ με 6 κλίνες και την αντίστοιχη ιατρονοσηλευτική στελέχωσή του.

Επειδή, για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που χρειάζονται ΜΕΘ, οι ασθενείς του νομού πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για την μετάβαση τους στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης ή των Γιαννιτσών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Επειδή, σε περιπτώσεις όπως η σημερινή πανδημική κρίση, η ΜΕΘ μπορεί να συμβάλει στον πανελλαδικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης ώστε να μην συνωστίζονται όλα τα περιστατικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, μέσω του ΠΔΕ, για την δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ);
  2. Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη θέσεων γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι θα στελεχώνουν την ΜΕΘ και μέχρι την δημιουργία της θα ενισχύουν την δυναμική του νοσοκομείου, εν μέσω της πανδημικής κρίσης;
  3. Προτίθεται να προχωρήσει στην αναμόρφωση του οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς όπως είχε αποφασίσει η διοίκηση του νοσοκομείου;

Σχολιάστε