My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Δύο ταινίες περιπέτειας στο Θερινό

Με μια οικογενειακή περιπέτεια κινουμένων σχεδίων και με μια κοινωνική ταινία στο επίκεντρο της οποίας είναι η μεταναστευτική βία, αμφότερες κινηματογραφικές παραγωγές του 2020, θα κυλήσουν οι τελευταίες νύχτες του Αυγούστου στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο.

Στη θέση της ταινίας ‘’Ο Λαγός το ‘σκασε’’, θα προβληθεί την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 20:30 η αμερικανική παραγωγή Soul, που στάθηκε επάξια στο οσκαρικό χαλί σαρώνοντας τα βραβεία της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και της πρωτότυπης μουσικής της.

Η animation αμερικανική παραγωγή αποπειράται να απαντήσει στο βασανιστικό ερώτημα που διχάζει φυσικούς και κοινωνικούς επιστήμονες: Γεννιόμαστε ή γινόμαστε; Και απαντά με παιχνιδιάρικο τρόπο και μπόλικη τζαζ: Και γεννιόμαστε και γινόμαστε!

Λίγα λόγια για την υπόθεση    

Ο Τζο είναι δάσκαλος μουσικής στο γυμνάσιο, πάθος του όμως είναι η τζαζ. Έτοιμος να δοκιμαστεί ως μέλος μιας περιζήτητης μπάντας, θα πέσει θύμα ατυχήματος και θα βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα σ’ αυτήν και την επόμενη ζωή.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη. Στα ελληνικά ακούγονται οι ηθοποιοί Πάνος Τοψίδης, Ειρήνη Τσίγκα, Κώστας Φιλίππογλου, Άντρια Ράπτη, Γιώτα Μηλίτση, Χρήστος Πλαΐνης, Βίνα Παπαδοπούλου, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Σάρλος, Τζωρτζίνα Καραχάλιου και  Μαρία Πλακίδη.

Παγιδευμένοι

Στη μεγάλη οθόνη του ‘’Δημήτριου Ζωηρού’’ θα ακολουθήσει και δεύτερη προβολή στις 22:30 με τους ‘’Παγιδευμένους’’. Πρόκειται για ένα δανέζικο κοινωνικό και ψυχολογικό δράμα, με στοιχεία αστυνομικής δράσης, που μιλά για τις προκαταλήψεις, τον ρατσισμό, τον φόβο του άλλου και τον τρόπο που όλα αυτά χτίζονται, ή ξεφτίζουν.

Δύο αστυνομικοί αναλαμβάνουν περιπολία σε μια γειτονιά που βράζει εξαιτίας ενός περιστατικού αστυνομικής βίας απέναντι σε μετανάστη. Σύντομα θα παγιδευτούν στο εξεγερμένο προάστιο, αναζητώντας απελπισμένα οδό διαφυγής. Αποκομμένοι και δίχως υποστήριξη σε ένα μεταναστευτικό γκέτο της Κοπεγχάγης, οι  αστυνομικοί  θα πρέπει να επιβιώσουν σε ένα εχθρικό περιβάλλον για ένα ολόκληρο βράδυ, να βάλουν στην άκρη τις δικές τους διαφορές, τους διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες και τις νοοτροπίες τους και να αμφισβητήσουν τις προκαταλήψεις τους αν θέλουν να τα καταφέρουν.

Οι ταινίες ‘’Soul’’ και ‘’Παγιδευμένοι’’ θα επαναπροβληθούν την Πέμπτη 26, το Σάββατο 28 και την Δευτέρα 30 Αυγούστου τις ίδιες ώρες.

Σχολιάστε