My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Δυο ναι κι ένα όχι, από Κιλκίς

Με δυο “ναι” κι ένα “όχι” απ` τους βουλευτές του νομού Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές. Τα “ναι” ήταν, βέβαια, απ` τους Θόδωρο Παραστατίδη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργο Γεωργαντά (ΝΔ), ενώ το “όχι” απ` τον Χρήστο Χατζησσάβα (ΧΑ).

vouliΤο “ναι” του κ. Παραστατίδη τον ενέταξε στη μεγάλη πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος που έδωσε “ψήφο εμπιστοσύνης” στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, καθότι σημειώθηκαν σοβαρές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς 8 βουλευτές και υπουργοί δήλωσαν «παρών», ενώ ακούστηκαν και δυο «όχι»,  την ώρα που και άλλοι 7 βουλευτές απήχαν. Αντίθετα, δεν υπήρξε καμία διαρροή από τους ΑΝΕΛ. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι Παύλος Χαϊκάλης, Σταυρούλα Ξουλίδου, Νίκος Μαυραγάνης, Νίνα Κασιμάτη κατά την πρώτη ανάγνωση των ονομάτων έλειπαν από την αίθουσα και προσήλθαν κατά τη δεύτερη ψηφίζοντας τελικά «ναι».

Η εξουσιοδότηση πέρασε με 251 «ναι», 32 «όχι» και 8 «παρών». Από τον ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρέα, ενώ «παρών» οι Κώστας Λαπαβίτσας,  Ιωάννης Σταθάς,  Αγλαΐα Κυρίτση,  Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης (υπουργός), Ευστάθιος Λεουτσάκος, Θανάσης Σκούμας και Παναγιώτης Λαφαζάνης (υπουργός). Απόντες ήταν οι βουλευτές, Δημήτρης Κοδέλας, Γιάνης Βαρουφάκης, Ραχήλ Μακρή, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Αυλωνίτου, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλειος Κυριακάκης.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση, η πρόεδρος της Βουλής που είχε επιλέξει να μην προεδρεύσει προκειμένου να τοποθετηθεί ως βουλευτής, ανακοίνωσε στην ομιλία της ότι στην ψηφοφορία θα πει «παρών».

Τη συζήτηση έκλεισε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αυστηρό μήνυμα: «Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η συνείδηση του καθενός, καθεμίας βαραίνει. Αναμετριόμαστε με το μπόι μας, και με το μπόι της Ιστορίας. Είναι ταυτόχρονα σαφές ότι η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών αποτελεί επιλογή υψηλής ευθύνης».

«Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αποτελεί την ελάχιστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, τον υπ. Οικονομικών, το σύνολο της κυβέρνησης, αλλά και για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης όλων των κομμάτων αποτελεί ψήφο συνείδησης και ψήφο υψηλής ευθύνης. Όλοι και όλες καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και να σταθούμε στο ύψος της ευθύνης που μας αναλογεί» κατέληξε.

Σχολιάστε