My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΔΣ Κιλκίς: Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Μια παρέμβαση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Θόδωρου Βαφειάδη, ανέδειξε το θέμα του τρόπου λειτουργίας του ΔΣ Κιλκίς, προκαλώντας εντάσεις στη χθεσινή (Τετάρτη) συνεδρίαση του Οργάνου.

Ο κ. Βαφειάδης παρουσίασε ανάρτηση του αντιδημάρχου Νίκου Ταχτσίδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ), που περιελάμβανε φωτογραφία απ` τη προηγούμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (25 Σεπτεμβρίου) στην οποία φαίνονταν ότι συμμετείχαν 12 μόλις σύμβουλοι ενώ κι ο διάδρομος έξω από την αίθουσα εμφανίζονταν κι αυτός  άδειος.

Η ανάρτηση του κ. Ταχτσίδη συνοδεύονταν από σχόλιο επικριτικό για τους απουσιάζοντες, ενώ η φωτογραφία αναρτήθηκε στη συνέχεια και σε ιστότοπο τοπικής εφημερίδας με σχόλια περί “λαϊκιστών” που απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις.

Ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος να σημειωθεί ότι απουσίαζε από την επίμαχη συνεδρίαση, αφού διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις αναρτήσεις, έθεσε θέμα νομιμότητας λήψης των αποφάσεων, ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο του ΔΣ, Δ. Κυριακίδη, να διαπιστώνει αν υπάρχει απαρτία κάθε φορά που παρατηρούνται πολλές απουσίες συμβούλων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος επικαλέστηκε άρθρο του κανονισμού, σύμφωνα με το οποίο κάθε αποχωρών από τη συνεδρίαση σύμβουλος οφείλει να το δηλώνει στο προεδρείο, καθότι σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται “παρών”. Παράλληλα “άδειασε” τον κ. Ταχτσίδη λέγοντας ότι “οφείλουν να `ναι πιο προσεκτικοί όσοι χρησιμοποιούν τα ΜΚΔ”.

Όσο για τον αντιδήμαρχο, αφού επιτέθηκε στον κ. Βαφειάδη για ανάρτηση στο Διαδίκτυο προσωπικών βίντεο από συνεδριάσεις, έκανε λόγο για χαμηλού επιπέδου δημοτικό συμβούλιο. Μια αναφορά, που προκάλεσε αντιδράσεις από συμβούλους της μειοψηφίας όπως ο Βασίλης Καραμπίδης, χρεώνοντας στον κ. Ταχτσίδη επιπόλαιη συμπεριφορά.

Στη συζήτηση παρενέβη κι ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ, Γιάννης Τσογγίδης, ζητώντας κι αυτός να γίνεται έλεγχος για ύπαρξη απαρτίας, όχι μόνο στην έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εφ` όσον γίνονται εμφανείς πολλές αποχωρήσεις συμβούλων.

Αυτά, από του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς την …ωραία ατμόσφαιρα!

Σχολιάστε