My Twitter Feed

9 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Δραστηριότητες Βιβλιοθήκης Κιλκίς

vivliothiki-kilkisΔέκα τμήματα σχολείων επισκέφτηκαν τον Απρίλιο την βιβλιοθήκη στα πλαίσια  διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων και φιλαναγνωσίας και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, ξεναγήθηκαν στη βιβλιοθήκη, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της και διάβασαν βιβλία.

Συγκεκριμένα δύο τμήματα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με τις δασκάλες Πολυμένη Αγάπη και Χρυσουλίδου Χαρούλα, δύο τμήματα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με τις δασκάλες Μπόσκου Κατερίνα και Παυλίδου Νίκη, δύο τμήματα από το Δημοτικό σχολείο Γαλλικού με τους δασκάλους  Παυλίδου Κωνσταντίνα, Ρόμπα Ευτυχία, Καραβίδα Αναστάσιο και Μαντά Βασιλική και τέσσερα τμήματα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου με τις δασκάλες Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα , Ρουμελιώτου Αναστασία, Μηνοβγίδου Μαρία, Μενεξιά Στέλλα, Κυριακίδου Ελένη και Φυτοπούλου Μαρία.

Tο Πάσχα

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τις πασχαλινές δράσεις που  θα πραγματοποιηθούν στην βιβλιοθήκη την Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη το πρωί για μεγάλα νήπια και παιδιά δημοτικού σχολείου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  1. Μεγάλη Δευτέρα – 10:30 π.μ.

Διαβάζουμε το βιβλίο “Η Ανάσταση του Χριστού”  του Φίλιππου Μανδηλαρά

και φτιάχνουμε  καλαθάκια κουνελάκια!!

Μεγ. Νήπια, Α’ + Β’ Δημοτικού

  1. Μεγάλη Δευτέρα – 12:00 μ.μ.

Διαβάζουμε το παραμύθι “Το Αυγό που δεν Σπάει Ποτέ”  του Ευγένιου Τριβιζά και κατασκευάζουμε πασχαλινά καλαθάκια!!

Με την Νικολέτα Τσεσμετσίδου

(Γ’ + Δ’ Δημοτικού)

  1. Μεγάλη Τρίτη – 10:30 π.μ.

Διαβάζουμε το παραμύθι “Η Εξοχική Λαμπρή” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

και στολίζουμε τα αυγά μας με την μέθοδο του ντεκουπάζ!!

Ε’ + ΣΤ’ Δημοτικού

  1. Μεγάλη Τρίτη – 12:00 μ.μ.

Διαβάζουμε το βιβλίο “Η Μαρουδίτσα που Έφερε την Πασχαλιά”  της Ελένης Δικαίου και φτιάχνουμε σελιδοδείκτες λαγουδάκια!!

Με την Ντίνα Σιάκα

Μεγ. Νήπια, Α’ + Β’ Δημοτικού

  1. Μεγάλη Τετάρτη – 10:30 π.μ.

Διαβάζουμε το παραμύθι “Που Πήγε το Πάσχα;”  του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και φτιάχνουμε αυγοθήκες κοκοράκια!!

Με τις Παυλίδου Νίκη & Μπόσκου Κατερίνα

Γ’ + Δ’ Δημοτικού

  1. Μεγάλη Τετάρτη – 12:00 μ.μ.

Διαβάζουμε τις ιστορίες «Τα Κόκκινα Αυγά & Το Άγιος Φως» από το βιβλίο “Πασχαλινές Παραδόσεις”  του Γιάννη Σμυρνιωτάκη και φτιάχνουμε αυγοθήκες λαγουδάκια!!!

Με τις Σοφία Μιχαηλίδου & Μάρθα Αραβίδου

Ε’ + ΣΤ’ Δημοτικού

Για εγγραφές και πληροφορίες από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

Διανομή βιβλίων

Επίσης η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς συμμετέχοντας στην προσπάθεια της Ένωσης  Ελληνικού Βιβλίου, η οποία με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, φιλοδοξεί να καθιερώσει και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, μοίρασε στα παιδιά και στους δασκάλους από το Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου που επισκέφτηκαν την Βιβλιοθήκη στις 20 Απριλίου, σελιδοδείκτες της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου  με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», ενώ στο χώρο της Βιβλιοθήκης υπάρχουν αφίσες με το παραπάνω μήνυμα που παραχωρήθηκαν από την Ένωση Παιδικού Βιβλίου. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ένωσης και η αφίσα.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 400 χρόνων, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, φιλοδοξεί να καθιερώσει και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου.

Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οργανώνονται εκδηλώσεις όλο τον Απρίλιο για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Φιλοδοξία μας είναι αυτός ο εορτασμός να καθιερωθεί και να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες ενέργειες και ευκαιρίες ανάδειξης της ανάγνωσης, να λειτουργήσει ως ένα μοναδικό όχημα μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου, μέσα από το οποίο θα προωθηθεί η τόσο αναγκαία υπόθεση της παιδείας και του πολιτισμού, που παραγνωρίζονται στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε.

Μέσω ειδικής ιστοσελίδας, θα ανακοινώνονται οι εκδηλώσεις της Εταιρείας Συγγραφέων, των εκδοτών, των βιβλιοπωλείων και των βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στην ενέργεια αυτή, οι οποίες θα προβάλλονται, επιπλέον, σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συμμετεχόντων αλλά και των χορηγών επικοινωνίας που θα συμπαραταχθούν μαζί μας.

Σχολιάστε