My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματική κατάσταση σε Ειδομένη

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση των 7.000 περίπου προσφύγων στην Ειδομένη, όπου χθες (Δευτέρα) το βράδυ έβρεξε με αποτέλεσμα να έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες διαβίωσης τους.

idomeni-prosfygesΣήμερα, ωστόσο, υπάρχει ηλιοφάνεια με χαρακτηριστική εικόνα να έχουν βγάλει τα παιδιά τα παπούτσια τους για να τα στεγνώσουν, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ξυπόλητα μέσα στη λάσπη.

Χθες έγιναν επεισόδια καθώς πρόσφυγες επιχείρησαν να ρίξουν το φράχτη στα σύνορα, με τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων ενάντια στους πρόσφυγες παρά το γεγονός ότι αυτοί κρατούσαν στα χέρια τα παιδιά τους.

Για περίπου 15 λεπτά ακολούθησε πανικός, με τα γυναικόπαιδα να τρέχουν να γλυτώσουν, ενώ άλλες μητέρες είχαν στην αγκαλιά τα παιδιά τους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και ζητούσαν κάποιον γιατρό προκειμένου να τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 15 άτομα νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, ανάμεσα τους 9 παιδιά, ενώ υπάρχουν ακόμα έξι τραυματίες.

Να σημειωθεί ότι η ΠΓΔΜ εγκατέστησε στα σύνορα αύρες ρήψης νερού, προκειμένου ν` αποτραπεί κάθε άλλη προσπάθεια να πέσει ο φράχτης.

Σχολιάστε