My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δράση ενάντια σε κατασχέσεις

spiti-katasxesiH ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ διοργανώνει Ημέρα δράσης ενάντια στις κατασχέσεις, την ερχόμενη Παρασκευή 22 Νοέμβρη, στις 11πμ, στην Πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Κανένας μόνος του στην κρίση! Όλοι μαζί να προστατεύσουμε όσους απειλούνται από τους σύγχρονους μαυραγορίτες. Ενημερώστε άμεσα την Επιτροπή σε περίπτωση απειλής κατάσχεσης σπιτιού ή καταθέσεων.

Τηλ:2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συνεργασία με την Τρόικα βάζει χέρι και στην ακίνητη περιουσία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς,  ξεκινώντας κατασχέσεις σε σπίτια και καταθέσεις για όσους χρωστούν από 300€ και πάνω. Τις τελευταίες μέρες έρχονται από τις κατά τόπους εφορίες εντολές κατάσχεσης –ακόμη και για πρώτη κατοικία- σε όσους έχουν ανεξόφλητες οφειλές. Επίσης από 1/1/2014 καταργείται με νομοθετική ρύθμιση η προστασία πρώτης κατοικίας σε δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν. Τα δικαστήρια έχουν ήδη εκδώσει διαταγές πληρωμής για  117.000! περιπτώσεις στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, τα οποία ως τώρα προστατεύονται από σχετική ρύθμιση. Τέλος  η εφορία έχει προβεί σε 50.000 κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς, επειδή δεν έχουν πληρώσει τους φόρους, ακόμα και δέσμευση  χρημάτων που αφορούν επιδόματα ανεργίας ή συντάξεων.

Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής  μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Με συμμετοχή σε απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, κοινωνικά ιατρεία/παντοπωλεία, με την οργάνωση επιτροπών δράσης στις γειτονιές, να βάλουμε ένα φρένο στην διάλυση της ζωής μας και να συνδέσουμε το «δικό» μας πρόβλημα με τα καθημερινά πρόβλημα των άλλων, στο κεντρικό πρόβλημά μας: Να διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση που μας καταδικάζει στον θάνατο, να διαγράψουμε το χρέος, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:

·   Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.

·   Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

·   Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.

·   Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.

·   Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.”

Σχολιάστε