My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δράσεις μαθητών για Κοινωνικό Σχολείο

5o-dimotiko-kilkis2-001Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που εξέδωσε καλεί όλα τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης να υλοποιήσουν δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο». Ο συντονισμός των δράσεων θα γίνει από τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων. Οι Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων και ο Συντονιστής της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα διοργανώσουν ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο, σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

– Διατροφή

– Πρόληψη της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών (καπνός, αλκοόλ, ναρκωτικά)

– Σεξουαλική Αγωγή

– Πρόληψη Βίας-Ρατσισμού/Ανθρώπινα Δικαιώματα

– Κυκλοφοριακή Αγωγή

– Εθισμός στο Διαδίκτυο καθώς και άλλες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, που να εκπροσωπούν ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία.

5o-dimotiko-kilkis1-001Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με φορείς όπως το υπουργείο Υγείας, με τους Επαγγελματίες Υγείας των Νοσοκομείων και των μονάδων ΠΕΔΥ, το ΙΕΠ, το ΙΙΒΕΑΑ, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το ΔΚΟΕ, την ΕΣΔΥ, το ΙΨΣΥ, τον ΟΚΑΝΑ, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΔΚΟΕ και οποιονδήποτε άλλον φορέα εκδηλώσει ενδιαφέρον, κατόπιν έγκρισης από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ.

Η Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ορίστηκε ως ημέρα ενημέρωσης και δράσεων. Οργανώθηκε μια ημερίδα στο Συνεδριακό κέντρο του δήμου από την Περιφέρεια, όπου παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του προγράμματος. Έγιναν αθλητικές δραστηριότητες με συμμετοχή πολλών σχολείων Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης, καθώς και 3 παράλληλες δράσεις στο 10ο νηπιαγωγείο, στο 9ο δημοτικό και στο σχολείο μας, που δραστηριοποιείται στον τομέα «Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία» εδώ κι αρκετά χρόνια…

Παρουσιάσαμε το εθελοντικό μας πρόγραμμα, που φέτος το αναβαθμίσαμε και το ανεβάσαμε και στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα e-Twinning, (USE YOUR SUPERPOWERS) που σημαίνει ότι το υλοποιούν και τα εταιρικά σχολεία. Το πρόγραμμά μας είχε ως εξής:

– Παρουσίαση της δράσης της εθελοντικής μας ομάδας στη σχολική κοινότητα

– Παράλληλες ενημερώσεις σε 4 ξεχωριστά σημεία για τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα, απ’ όπου περνούσαν σε ομάδες οι μαθητές των τάξεων. Ενέργεια, Νερό, Δάσος, Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση. Οι μαθητές της ΣΤ, εκπαιδευμένοι από πέρσι στο Πρόγραμμα των Ομοτίμων του ΝΗΡΕΑ, ανέλαβαν να στήσουν τους σταθμούς ενημέρωσης, με αφίσες κι ενημερωτικό υλικό και να μιλήσουν στους μικρότερους μαθητές. Την εξέλιξη των δράσεων παρακολούθησε ο Σύμβουλος Γενικής εκπαίδευσης της 2ης εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κιλκίς, κος Πάρης Παπαδόπουλος.

Δελτίο τύπου από 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

 

Σχολιάστε