My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δράσεις για αδέσποτα του Κιλκίς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κιλκίς, η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης ολοκληρώνει  τον προγραμματισμό της για το θέμα των αδέσποτων της πόλης του Κιλκίς, με δράσεις που έχουν συμφωνηθεί και από το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Κιλκίς, ενώ έχουν εγκριθεί κι απ` το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς,  όπου συζητήθηκε προσφάτως το θέμα.

skyliaΟι δράσεις που εγκρίθηκαν αποσκοπούν:

  • στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος στειρώσεων και εμβολιασμών
  • στην απομάκρυνση των ζώων που έχουν κριθεί επικίνδυνα εξαιτίας της επιθετικής τους συμπεριφοράς, για την ασφάλεια των δημοτών και γενικότερα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας
  • στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων στο υφιστάμενο κυνοκομείο
  • στην ίδρυση νέου μόνιμου καταφυγίου για τη στέγαση των αδέσποτων ζώων και στην πρόσληψη ειδικού προσωπικού για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων
  • στην ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα περίθαλψης, υιοθεσιών, κακοποίησης των αδέσποτων ζώων, υποχρεώσεων των ιδιοκτητών στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ως προς την ηλεκτρονική σήμανση, τους εμβολιασμούς κ.α.

Βάσει του άρθρου 9 παρ. 12 του Ν. 4235/ 2014 ολοκληρώνεται σύντομα η διαδικασία συγκρότησης πενταμελούς επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Ανάμεσα στα καθήκοντα της εν λόγω επιτροπής είναι και η καταγραφή των αδέσποτων ζώων, ο έλεγχος των συνθηκών διαβίωσής τους στους χώρους όπου περιφέρονται, ο καθορισμός με βάση συγκεκριμένα κριτήρια των ζώων που θεωρούνται επικίνδυνα, η επιβολή προστίμων σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων που δεν έχουν μεριμνήσει για την ηλεκτρονική σήμανση του ζώου τους και σε όσους αποδεδειγμένα κακοποιούν τα ζώα, η τήρηση του εφαρμοζόμενου από το Δήμο προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Συνεργείο του Δήμου Κιλκίς έχει βελτιώσει με παρεμβάσεις του τον προαύλιο χώρο του κυνοκομείου ενώ από την Αρμόδια Αντιδημαρχία μελετάται πρόταση για την περισυλλογή και φιλοξενία των αδέσποτων ζώων σε ιδιωτικό κυνοκομείο καθώς και η διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου σε πάρκο για τα δεσποζόμενα ζώα.

Η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των δημοτών, επεξεργάζεται την έκδοση έντυπου υλικού σχετικά με το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που υλοποιεί ο Δήμος,  το οποίο θα διανεμηθεί στους δημότες μέσω των λογαριασμών ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό προϋπολογισμό του Δήμου Κιλκίς η συνολική δαπάνη για τη διαχείριση – προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ανέρχεται στα 105.000ευρώ, ποσό το οποίο είναι ιδιαιτέρως αυξημένο συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Η δαπάνη αφορά στη σίτιση, στην περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, στους εμβολιασμούς και στις στειρώσεις.

Με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ανάπτυξης Πρόδρομου Πεντζερετζή  θα ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία σχετικά με την πρόταση σύστασης μόνιμου καταφυγίου ενώ θα ζητηθεί αρμοδίως και η πρόσληψη ειδικού προσωπικού για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε