My Twitter Feed

17 Μαΐου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δοξάστε τους!

Του Τάσου Παππά.


Η κυβέρνηση και τα δεξιά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μας πείσουν ότι η διαπλοκή και η διαφθορά δεν είναι θέματα που πρέπει να απασχολούν τους πολίτες. Ετσι, όσοι επιμένουν να εκφράζουν άποψη, να ασκούν κριτική και να διαμαρτύρονται, είτε είναι εκτός τόπου και χρόνου είτε καθοδηγούνται από ιδεοληψίες.

Είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια ότι η διαπλοκή, η διαφθορά και το πελατειακό σύστημα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη χρεοκοπία της χώρας. Αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση και τα δεξιά μέσα ενημέρωσης θέλουν να τα κάνουν «ξεχασμένα», δυστυχώς όμως γι’ αυτούς δεν είναι περασμένα, γιατί και η διαπλοκή και η διαφθορά και οι πελατειακές πρακτικές είναι εδώ.

Πρόκειται, όμως, κατά την εκτίμηση των κυβερνώντων και των δημοσιολόγων που τους υπηρετούν, για ήσσονος σημασίας θέματα, βαρετά και κυρίως αδιάφορα για την πλειονότητα των κατοίκων αυτής της χώρας.

Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που εξυπηρετούν μέλη της ολιγαρχίας. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με τις βοήθειες που παίρνουν από την κυβέρνηση εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν με τη Δικαιοσύνη. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με το καθεστώς προστασίας που στήνει μεθοδικά η κυβέρνηση των αρίστων για να προφυλάξει τους φίλους της στον χώρο των επιχειρήσεων. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με τα δώρα στους έχοντες και κατέχοντες που όλως τυχαίως είναι χορηγοί της συντηρητικής παράταξης. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με τις κραυγαλέες περιπτώσεις εφαρμογής του μοντέλου της περιστρεφόμενης πόρτας (από την οικονομία στην κομματική πολιτική και αντιστρόφως).

Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με τους προκλητικούς διορισμούς στο κράτος (παντού) ανθρώπων, βασικά προσόντα των οποίων είναι η κομματική ταυτότητα, η συγγενική σχέση (εξ αίματος ή εξ αγχιστείας) με παράγοντες της κυβέρνησης και οι επιδόσεις τους το προηγούμενο διάστημα στο άθλημα της συκοφαντίας κατά των αντιπάλων του κόμματος. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με την εσκεμμένη αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα θεσμικής εκτροπής όπου πρωταγωνιστούν οι εκλεκτοί της. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με την πρωτοφανή υποστήριξη που απολαμβάνει η Δεξιά από το κύκλωμα ενημέρωσης – σε τέτοια έκταση και με τόση διάρκεια δεν βρίσκουμε προηγούμενο την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο πεδίο των Ανεξάρτητων Αρχών, ιδιαίτερα εκείνων που είναι επιφορτισμένες με το καθήκον να ελέγχουν την κατάσταση στην οικονομία. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με τα μπόνους των διευθυντικών στελεχών. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με την αύξηση του αριθμού των μετακλητών. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με την επιχείρηση καταστρατήγησης της νομιμότητας και ωμής παραβίασης της κοινής λογικής που οργανώνει η κυβέρνηση με τη συνδρομή πρόθυμων δικαστικών στο σκάνδαλο της Novartis.

Και τότε με τι πρέπει να ασχολούμαστε; Μήπως με τις επιδόσεις των κατασταλτικών μηχανισμών; Οχι φυσικά, γιατί το δόγμα «νόμος και τάξη» ήταν ψηλά στις αναπεπταμένες σημαίες της Δεξιάς προεκλογικά και το εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια σήμερα. Κέρδισε τις εκλογές άρα ουδείς δικαιούται να την εγκαλεί.

Οπότε με τι επιτρέπεται να ασχολούμαστε; Μα είναι προφανές: Με ό,τι δεν ενοχλεί την κυβέρνηση, με ό,τι ταιριάζει στις ιδεολογικές προτιμήσεις της, με ό,τι η ίδια θέλει να ασχολούμαστε, δηλαδή μόνο με τα ζητήματα που αυτή θέτει στη δημόσια ατζέντα. Κάθε διαφορετική προσέγγιση είναι, για την κυβέρνηση των αρίστων, χυδαία δημαγωγία, ατόφιος λαϊκισμός. Συνεπώς, δοξάστε τους!

Ανάγωγα 

Εχεις βρίσει χυδαία τον Τσίπρα; Εχεις επιτεθεί με βρόμικα μέσα στην Αριστερά; Εχεις περάσει ένα διάστημα από το κομμουνιστικό κίνημα και το έχεις μετανιώσει; Είσαι σε καλό δρόμο. Αν έχεις κάνει ένα από τα παραπάνω, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρεις κάποιο ρολάκι στην παράσταση που ανεβάζει η κυβέρνηση των αρίστων. Αν έχεις κάνει και τα τρία, τότε ποιος σε πιάνει. Στη μαρκίζα θα μπει το όνομά σου…

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε