My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Διεθνής διάκριση για το staramaki

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) staramaki στο Κιλκίς φιγουράρει στον τελικό των ευρωπαϊκών βραβείων Κοινωνικής Οικονομίας, που διοργανώνει το Social Economy Europe (SEE).

Στη διαδικασία του διαγωνισμού για τα βραβεία, που διεξήχθη για πρώτη χρονιά, πήραν μέρος 118 πρωτοβουλίες από 28 χώρες, με τη ΚοινΣΕπ staramaki να βρίσκεται μεταξύ των τριών φιναλίστ στην κατηγορία «Green Transition», η οποία αφορά σε φορείς που εργάζονται προς μια πράσινη και δίκαιη μετάβαση, διατηρώντας παράλληλα τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας.

 Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κοινωνικής Οικονομίας αναγνωρίζουν φορείς που δραστηριοποιούνται στην σφαίρα της κοινωνικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις μεγαλύτερες κοινωνικές, περιβαλλοντικές και τεχνολογικές προκλήσεις του σήμερα.

Στοχεύουν στην αύξηση της προβολής της κοινωνικής οικονομίας σε ολόκληρη την ποικιλομορφία της και σε διάφορους τομείς και χώρες, με ευρωπαϊκό επίκεντρο, ενώ αφορούν σε πρωτοβουλίες από τα Δυτικά Βαλκάνια, την Ανατολική Εταιρική Σχέση, τις χώρες της ΕΖΕΣ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, τις χώρες της Νότιας Μεσογείου και τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Αναγνώριση της ΚοινΣΕπ staramaki 

Το υβριδικό μοντέλο κοινωνικής πολυκυκλικής βιοοικονομίας της ΚοινΣΕπ staramaki έχει κερδίσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων και προγραμμάτων στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, έχει αναδειχθεί ως βέλτιστη πρακτική κυκλικής οικονομίας και έχει προσκληθεί να παρουσιαστεί σε Ρουμανία και Ιρλανδία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου SinCE-AFC, Horizon 2020.

Επίσης, έχει διακριθεί ως βέλτιστη πρακτική ενσωμάτωσης προσφυγικών πληθυσμών μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στα πλαίσια του προγράμματος REInSER, Horizon 2020, αλλά και ως βέλτιστη πρακτική κοινωνικής ένταξης προσφυγικού πληθυσμού, από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, η Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος ανέδειξε το staramaki ως την πλέον βιώσιμη και καινοτόμο λύση για την αντιμετώπιση της μάστιγας των πλαστικών καλαμακιών μιας χρήσης.

Σχολιάστε