My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Διεθνές κάμπινγκ κατά εξορύξεων

Το 1ο διεθνές κάμπινγκ, με κεντρικό άξονα την εναντίωση στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, διοργανώνει από 18-25 Αυγούστου, στην Ιερισσό, το Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Δίκτυο ενάντια στον καπιταλισμό «Beyond Europe», σε συνεργασία με τη συμμετέχουσα σε αυτό Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Παράλληλα, την Κυριακή 23 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί, στις 11 το πρωί, πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές.

metalleia-xalkidikiΌπως τόνισαν οι διοργανωτές σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ, πρόκειται «για την πρώτη μεγάλη δράση στο βουνό, από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ηνία της χώρας», υπενθυμίζοντας και τις προσδοκίες που είχαν όσοι αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού από την «πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς» σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις.

Εξέφρασαν δε την ελπίδα πως οι εκδηλώσεις αυτές θα αποτελέσουν αφορμή «ανασύνταξης» και περαιτέρω «χάραξης στρατηγικής» του αγώνα τους.

Στις 20 Αυγούστου προγραμματίζεται -μεταξύ άλλων- περίπατος των ακτιβιστών στο βουνό των Σκουριών και θεατρικές εκδηλώσεις στη Μεγάλη Παναγία, ενώ την επόμενη μέρα διοργανώνεται πολιτική συζήτηση στη Ιερισσό, με θέμα τη «σχέση των κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς», με ομιλητές από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Αντιεξουσιαστική Κίνηση.

Στο πλαίσιο του «αυτοργανωμένου» και «ελεύθερου» κάμπινγκ προβλέπονται διάφορες εκδηλώσεις και συζητήσεις σχετικά με την εμπειρία και τη δράση των κινημάτων από οικολογικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Ήδη, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συμμετοχές από το εξωτερικό ξεπερνούν τις 200, από άτομα και συλλογικότητες από 13 χώρες.

Σημειώνεται ότι στο Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Δίκτυο ενάντια στον καπιταλισμό «Beyond Europe» συμμετέχουν αντικαπιταλιστικά και οικολογικά κινήματα από διάφορες χώρες.

makthess.gr

Σχολιάστε