My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Διαχείριση απορριμμάτων Παιονίας

Μέσω του μεγαλύτερου έργου διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα, που θα κατασκευαστεί στη Δυτική Θεσσαλονίκη, θα εξυπηρετείται ο Δήμος Παιονίας.

Το μεγαλύτερο από πλευράς τονάζ έργο διαχείρισης και επεξεργασίας απορριμμάτων, που βρίσκεται υπό υλοποίηση, ενέκρινε τη περασμένη Δευτέρα η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η συγκεκριμένη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων είναι μια από τις τρεις που προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, με τις άλλες δυο να είναι αυτές των Σερρών, που έχει ολοκληρωθεί και θα εξυπηρετεί και το Δήμο Κιλκίς, καθώς και του Ανατολικού Τομέα, που δημιουργείται στον Δήμο Θέρμης.

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 262.700 τόνων ανά έτος και θα εξυπηρετεί 9 δήμους της δυτικής πλευράς του νομού Θεσσαλονίκης, το 60% του κεντρικού Δήμου Θεσσαλονίκης, το σύνολο των δήμων των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, καθώς και τον Δήμο Παιονίας Κιλκίς.

Για την υλοποίηση του έργου θα επενδυθούν ιδιωτικά κεφάλαια και πόροι του ΕΣΠΑ, ενώ το βασικό οικονομικό κριτήριο επιλογής αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος που θα καταβάλλουν οι ΟΤΑ.

Όπως είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, το έργο θα χωροθετηθεί σε έναν από τους τρεις χώρους που έχουν προεπιλεγεί στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής ΣΔΙΤ έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση και του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκο Μαντζούφα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ως σήμερα στα έργα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων έχουν τηρηθεί τόσο το χρονοδιάγραμμα κατασκευής όσο και το κόστος υλοποίησης. Τα συγκεκριμένα έργα έχουν κριθεί από ΕΛΣΤΑΤ και EUROSTAT ότι δεν επιβαρύνουν το χρέος και το έλλειμμα.

Σχολιάστε