My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα διαμαρτυρίας στο ΓΝΚ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Κιλκίς, καλούν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στις 10:00 πμ, ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, τα Σωματεία Τροφίμων – Ποτών Κεν. Μακεδονίας, Μετάλλου Κεν. Μακεδονίας και Τύπου – Χάρτου Κεν. Μακεδονίας.

Με σύνθημα «κανένας εφησυχασμός – κανένας αμέτοχος – όλοι στην πάλη για την  υγεία του λαού», τα σωματεία απευθύνουν το ακόλουθο κάλεσμα:

“Η κυβέρνηση μόλις τις προηγούμενες μέρες προχώρησε στην επιβολή γενικού lockdown. Για την έξαρση των κρουσμάτων πανελλαδικά, όπως και στο νομό Κιλκίς (που έχουν αγγίξει τα 300 το τελευταίο 10ήμερο) και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν φταίμε εμείς. Ότι περνούσε από τα χέρια μας ως εργαζόμενοι στα πλαίσια ατομικής προστασίας το κάναμε. Όλα τα προηγούμενα χρόνια πληρώναμε στο ακέραιο τις ασφαλιστικές μας εισφορές, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας στο επίπεδο της υγείας, της ασφάλειας στη δουλειά.

Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Τα παραδείγματα δεκάδων κρουσμάτων σε εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία του Κιλκίς, η προσπάθεια απόκρυψης τους, η απουσία δωρεάν τεστ covid και τακτικών απολυμάνσεων στους χώρους δουλειάς, σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, όπως και στα Κέντρα Υγείας του νομού, τον συνωστισμό στα σχολεία, μας έχουν φέρει σε αυτή τη θέση. Φαίνεται λοιπόν ποιος είναι τελικά ο υπαίτιος.

Την ίδια στιγμή όμως δείχνουν αποφασιστικότητα και είναι έτοιμοι να νομιμοποιήσουν τις απλήρωτες ώρες δουλειάς που θα δίνονται σε ρεπό όποτε θέλει ο εργοδότης, χτυπούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και αντεπίθεση των εργαζόμενων μέσα από τα σωματεία. Αναρωτιόμαστε γιατί εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία δείχνουν τέτοια ετοιμότητα και οργάνωση όσον αφορά τα δικαιώματά μας και την οργάνωση μας. Μήπως αυτό είναι που φοβούνται; Η πανδημία χτυπά τους πάντες αλλά η διαχείριση της παίζει στα ζάρια την υγεία των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η ατομική και συλλογική ευθύνη για τους εργαζόμενους είναι να προστατέψουμε την υγεία μας, τα δικαιώματα μας, τις οικογένειές μας.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μη γίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας, σύστημα μιας νόσου. Να ανακληθεί η απόφαση για μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80%. Τα χειρουργεία είναι θεραπεία, δε χωράνε αναβολές.
  • Να μην γίνει καμία μετακίνηση γιατρών από τα Περιφερειακά – Αγροτικά Ιατρεία, για να μη μείνει ο κόσμος ακάλυπτος.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας των υγειονομικών για να μη χαθούν έστω αυτοί που είναι στη μάχη.
  • Επίταξη, χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κλπ.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα σχολεία – Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15 – Προσλήψεις επιπλέον καθαριστριών.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ.”

Σχολιάστε