My Twitter Feed

29 Νοεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τη πρώτη νίκη του σημείωσε ο ΓΑΣΚ -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

7ήμερη αποχή των δικηγόρων -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα -

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2023

Κάλεσμα σε επόμενους μειοδότες -

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2023

Αποχώρησε και η Αγαθοπούλου -

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2023

ΚΚΕ: Σύσκεψη για τη Παλαιστίνη -

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2023

Διαλυτικές τάσεις στην Ε.Ε. της

papakonstantinou-petros…ξενοφοβίας και της αστυνομοκρατίας.

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου.


Αποκαλυπτική για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στους κυρίαρχους κύκλους της Ε.Ε. ήταν η πρόσφατη δήλωση του Μαρκ Ρούτε για το προσφυγικό πρόβλημα. Με ύφος Κασσάνδρας, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, της χώρας που αναλαμβάνει σε ένα μήνα την εκ περιτροπής προεδρία τηςΈνωσης, προειδοποίησε ότι η τελευταία θα καταρρεύσει σαν τη… Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αν δεν καταφέρει να θωρακίσει τα σύνορά της. Στη συνείδηση του Ολλανδού πρωθυπουργού, οι απελπισμένοι πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, εκπροσωπούν τους νέους Βάνδαλους, που απειλούν να καταστρέψουν τον υψηλό πολιτισμό της νέας αποικιοκρατίας.

Πρόσχημα για το ξενοφοβικό ντελίριουμ των ευρωπαϊκών ελίτ- που δεν αισθάνονται την ανάγκη ναψελλίσουν δύο λέξεις καταγγελίας των Σκοπίων για την εγκληματική ανόρθωση νέου Τείχους, στηνΕιδομένη- προσέφερε το λουτρό αίματος που προκάλεσαν οι τζιχαντιστές στο Παρίσι. Ένα πρόσχημα εντελώς διάτρητο, για όποιον διατηρεί έστω ψήγματα κοινής λογικής. Γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι οι δράστες των επιθέσεων ήταν Γάλλοι και Βέλγοι πολίτες, που ζούσαν στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και όχι κατατρεγμένοι πρόσφυγες από τη Συρία ή το Ιράκ.

Εξίσου κυνικός, ο πρόεδρος του Eurogroup και ομοεθνής του Ρούτε, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήρθε να ενισχύσει, από άλλη σκοπιά, την ατμόσφαιρα της υστερικής ξενοφοβίας. Δήλωσε ότι, αφού οι περιφερειακές χώρες της Ε.Ε. δεν μπορούν να θωρακίσουν τα σύνορά της, θα χρειαστεί ίσως να σπάσει η Σέγκεν και να συγκροτηθεί μια “μίνι- Σέγκεν” των βορείων κρατών, για να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες, μια και η Ευρώπη δεν αντέχει- πάντα κατά τον Ντάισελμπλουμ- να διατηρήσει τουψηλό επίπεδο του κοινωνικού της κράτους με τόσους μετανάστες.

Ούτε χίλιοι καρδινάλιοι δεν μπορούν να φτάσουν την υποκρισία ενός Ντάισελμπλουμ! Ο άνθρωπος που είναι εντεταλμένος να εφαρμόσει με σιδηρά πυγμή το μνημονιακό πρόγραμμα κοινωνικής καταστροφής στην Ελλάδα και αλλού, επιχειρεί να φορτώσει στη συνέχεια τις ευθύνες των κοινωνικών περικοπών, που απλώνονται σε όλες τις χώρες- με τελευταία, μόλις προχθές, την εκτός Σέγκεν Βρετανία- στους πρόσφυγες και τουςμετανάστες.

Με την ευρωζώνη να βρίσκεται πάντα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, η νέα κρίση του προσφυγικού, που απειλεί άμεσα με πλήρη κατάρρευση της Σέγκεν, διαμηνύει ότι ενισχύονται οι φυγόκεντρεςδυνάμεις που απειλούν να διαρρήξουν ή και να διαλύσουν το σαθρό οικοδόμημα της Ε.Ε. Η “υπαρκτή Ευρώπη” των κοινωνικών και ιμπεριαλιστικών πολέμων, της ξενοφοβίας και της αστυνομοκρατίας γίνεται απωθητική στα μάτια των λαών της. Αντί για την ομοσπονδία των ισότιμων εθνών- κρατών που βαυκαλίζονταν οι αιθεροβάμονες, εξελίσσεται σε μια παρακμάζουσα γερμανική Αυτοκρατορία, η οποία δεν μπορεί να συγκρατήσει τις διαλυτικές τάσεις που την διατρέχουν.

Για τον ελληνικό λαό, όπως και για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς που ασφυκτιούν σ’ αυτό το πνιγηρό περιβάλλον, η ανίχνευση ενός εναλλακτικού δρόμου αποτελεί πλέον όχι ένα αναγκαίο “Σχέδιο Β”, αλλά το μόνο ρεαλιστικό “Σχέδιο Α” για την ίδια την επιβίωσή τους.

Ο Γερμανός αρχηγός των “βαρβάρων” Οδόακρος έδωσε απλώς τη χαριστική βολή σε μια Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που είχε σαπίσει εσωτερικά και περίμενε από καιρό το μοιραίο. Οι επίγονοί του δεν μπορούν να προσδοκούν κάτι περισσότερο. Ζητούμενο είναι η πτώση της σύγχρονης, ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας να μην οδηγήσει σε μια νέα περίοδο Σκοτεινών Χρόνων για τα κοινωνικά δικαιώματα και τον ίδιο τον πολιτισμό, αλλά σε μια αναζωογόνηση της ελπίδας για ένα διαφορετικό,απελευθερωτικό μέλλον του εργαζόμενου ανθρώπου.

Άρθρο στην Iskra

Σχολιάστε