My Twitter Feed

2 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ρεκόρ 7ημέρου στα κρούσματα! -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Κλειστό τμήμα της 21ης Ιουνίου -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Οι επαφές Λυκουρέτζου σε Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στη ΠΕΚ -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Τους έπιασαν με 60 κιλά κάνναβη! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κρασιά ζυμωμένα με βραβεία! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Άσπρος: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο -

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Διακοσμημένο ψεύδος

Του Παντελή Μπουκάλα.


Ολα τα ’χε η αστυνομία, η φιλοσοφία τής έλειπε. Και ιδού που μετά τον Διαλεκτικό Υλισμό, από τον οποίο πέρασε μισό φεγγάρι και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότε ήτο «κάθετος» σοσιαλιστής πασοκικού τύπου, μας προέκυψε ο Αδιάλλακτος Ξυλισμός.

Που έχει και το μανιφέστο του βεβαίως, με κρυπτικό τίτλο: Σχέδιο Διαχείρισης Δημόσιων Υπαίθριων Συναθροίσεων. Δύο τυπογραφικά το σύνολο. Ισως επειδή, αν κρίνουμε και από το μνημόνιο, που δεν πρόκαμε να το διαβάσει, έως εκεί θα φτάνει η αναγνωστική αντοχή του υπουργού ΠΡΟΠΟ. Ναι, πολύ καλύτερα να υποδεικνύεται το τρανό αξίωμά του με το αρκτικόλεξο. Ετσι δεν φαίνεται το σαδιστικά φενακιστικό «Προστασία του Πολίτη».

«Το 2021 η αστυνομία αλλάζει. Θα γίνει η ΕΛ.ΑΣ. του 21ου αιώνα. Εξωστρεφής, σύγχρονη, ευέλικτη, αποτελεσματική. Από τη στολή μέχρι την ψυχή», ανήγγειλε ο κ. Χρυσοχοΐδης με μεσσιανικό ενθουσιασμό. Τόσα επίθετα, «θετά παιδιά της συμμορφώσεως και του διακοσμημένου ψεύδους», για να θυμηθούμε τον Ανδρέα Εμπειρίκο. Αλλά πουθενά το μοναδικό επίθετο που συνεχίζουμε να περιμένουμε από τα γεννητούρια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, το 1974: δημοκρατική.

Τη δημοκρατική αστυνομία περιμένουμε. Αυτήν που δεν θα ψηφίζει σε υψηλότατα ποσοστά οτιδήποτε το ακροδεξιό, της ναζιστικής Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβανομένης. Αυτήν που δεν θα δέρνει ανελέητα και ανεξέλεγκτα. Δεν θα σκευωρεί έπειτα εναντίον των ξυλοκοπηθέντων, φορτώνοντάς τους «αντίσταση κατά της αρχής» και άλλα τινά, μόνο και μόνο για να τους ταλαιπωρεί μέχρις εξουθενώσεως στα δικαστήρια. Δεν θα σου κόβει πρόστιμο, τώρα με την πανδημία, επειδή σε βλέπει να κρατάς τον «Ριζοσπάστη», κι ας επιστρέφεις νομιμότατος από το νοσοκομείο, όπου έσπευσες εθελοντής αιμοδότης.

Το επίθετο «δημοκρατική» δεν το θυμήθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Θα το θεώρησε περιττό. Δεν είναι. Το Σύνταγμα δεν περιττεύει ποτέ. Ας αφαιρέσουν λοιπόν οι κατασκευαστές του Σχεδίου Διαχείρισης Δημόσιων Υπαίθριων Συναθροίσεων δυο-τρία σκιτσάκια από το μανιφέστο, που μοιάζει με καταστατικό εξωραϊστικού συλλόγου, κι ας βάλουν στη θέση τους χωρία του Συντάγματος εντός πλαισίου και με μεγάλα γράμματα:

«Αρθρο 11: Oι Ελληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα. Αρθρο 5: Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Αρθρο 14: O Τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται». Με υποσημείωση: Οι αστυνομικοί συντάκτες δεν είναι συντάκτες της αστυνομίας.

Άρθρο στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχολιάστε