My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Διαδικτυακή συνάντηση για 3ο Γυμνάσιο

Στην τελευταία 3ήμερη και διαδικτυακή, λόγω περιορισμών COVID-19, συνάντηση στα πλαίσια προγράμματος Erasmus “Be the change you want to see” συμμετείχαν 6 μαθητές της α΄και της γ’ τάξης και 2 καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς από τις 19-21 Ιανουαρίου 2021 η οποία και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το πρόγραμμα αφορά την εκμάθηση και βελτίωση της αγγλικής γλώσσας μέσω ιστοριών. Οι χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μαζί με την Ελλάδα ήταν η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τουρκία και η Ρουμανία. Σε αυτή τη συνάντηση οικοδεσπότες ήταν οι Πολωνοί και συγκεκριμένα το σχολείο “Zespol Szkol in Stanin”.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι εργασίες του προγράμματος αρχικά με εκδηλώσεις καλωσορίσματος και στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των σχολείων, των πόλεων και των χωρών όλων των συνεργαζόμενων εταίρων στο πρόγραμμα. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε υποδειγματική διδασκαλία από τη συντονίστρια χώρα την Πολωνία με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών μας.

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου αφού οι μαθητές ολοκληρώσανε κάποια κουίζ κι ένα διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων, περιηγηθήκαμε εικονικά σε αξιοθέατα της Πολωνίας όπως: το Βασιλικό Κάστρο, το αλατωρυχείο Wieliczka, τη Βαρσοβία, την Κρακοβία, το Άουσβιτς και το Μουσείο της εξέγερσης.

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου προηγήθηκε συνάντηση των καθηγητών με θέμα την πορεία και την ολοκλήρωση του προγράμματος και εργαστήρι για την αξιοποίηση των ιστοριών στην διδασκαλία των αγγλικών.

Ακολούθησε ειδική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με την προβολή βίντεο με φωτογραφίες από όλα τα ταξίδια και τα μαθήματα στις χώρες των εταίρων και στο τέλος δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες τα πιστοποιητικά συμμετοχής.

Το τέλος ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού μας γέμισε εμπειρίες, εικόνες, υπέροχες αναμνήσεις και ανυπομονησία για το επόμενο ταξίδι που ευχόμαστε να γίνει σε φυσιολογικές συνθήκες και με τη φυσική μας παρουσία.

Δελτίο τύπου από 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Σχολιάστε