My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Διαδικασίες για στρατιωτικές σχολές

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ η προκήρυξη επιλογής σπουδαστών/σπουδαστριών για τις στρατιωτικές σχολές έτους 2016-17. Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές διαδικασίες για την εισαγωγή τους μέχρι και 20 Μαΐου 2016.

stratiotikes_sxoles-001Η αποστολή των δικαιολογητικών γίνεται με συστημένη επιστολή, (λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας, δημοσίας ή ιδιωτικής και όχι η ημερομηνία παραλαβής από τη Σχολή ή ∆ΑΕ/Β1).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης μέχρι τις 8 Ιουνίου θα εκδοθεί η κατάσταση των υποψηφίων με ελλιπή δικαιολογητικά, ενώ η τελική κατάσταση των δεκτών υποψηφίων θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.

Για τους Έλληνες του εξωτερικού η αίτηση και τα δικαιολογητικά αποστέλλονται έως την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 (Ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας).

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι για τις στρατιωτικές σχολές θα πρέπει να τις δηλώσουν και στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Που στέλνονται τα δικαιολογητικά:
Τα δικαιολογητικά στέλνονται στη σχολή πρώτης προτίμησης (στοιχεία των σχολών στις σελ. 13-14 της προκήρυξης)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΣΧΟΛΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ  (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ  7) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ/Α

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 7)

Προκειμένου η ηλεκτρονική Αίτηση να συμπληρωθεί ορθά, θα πρέπει να ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Απαιτείται Η/Υ με περιβάλλον windows.
    2. Απαιτείται να είναι εγκαταστημένο λογισμικό Adobe Reader ή PDF – XChange Viewer.
    3. Το αρχείο PDF πρέπει πρώτα να αποθηκευτεί στην Επιφάνεια Εργασίας (Desktop) του Η/Υ και στη συνέχεια να ανοιχτεί και να επεξεργασθεί-συμπληρωθεί με το λογισμικό της ανωτέρω Παραγράφου 2.
    4. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το κόκκινο πλαίσιο (πάνω αριστερά στο έντυπο της Αίτησης) θα παραμείνει, με αποτέλεσμα η Αίτηση να καταστεί άκυρη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ/ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση υποψηφίου, όπως Υπόδειγμα «7».

2.α. Φωτοαντίγραφο (Φ/Α) απολυτηρίου, εφόσον έχουν αποφοιτήσει την παρελθούσα εκπαιδευτική περίοδο και παλαιότερα.

2.β. Όσοι αποφοιτούν την παρούσα εκπαιδευτική περίοδο, βεβαίωση του Λυκειάρχη ότι είναι μαθητές της Γ’ Λυκείου και ότι η διαγωγή τους μέχρι την ημερομηνία εκδόσεως της

είναι τουλάχιστον “ΚΟΣΜΙΑ”. (Υπόδειγμα «5»).

  1. Πιστοποιητικό γέννησης, από το οποίο θα προκύπτει και η Ελληνική ιθαγένεια.
  2. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου.
  3. Δελτίο υγειονομικής εξέτασης υποψηφίου ( θα προσκομιστεί στη Στρατιωτική Σχολή πρώτης (1ης) προτίμησης την 1η ημέρα των Υγειονομικών εξετάσεων).
  4. Οι υποψήφιοι -ες της ΣΙ (όλων των τμημάτων της) πρέπει επιπλέον, υποχρεωτικά να υποβάλουν πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, που θα βεβαιώνει τη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας σε επίπεδο Β2.

Επισημαίνεται ότι, όσα δικαιολογητικά έχουν εκδοθεί από ξένη Κρατική αρχή ή Οργανισμό ή Ίδρυμα και για το λόγο αυτό είναι γραμμένα σε ξένη γλώσσα, διάφορη της Ελληνικής, θα πρέπει προκειμένου να γίνουν δεκτά να είναι επικυρωμένα και μεταφρασμένα (δεν ισχύει για τα πτυχία Αγγλικών της προηγούμενης παραγράφου).

Ειδικές κατηγορίες: Στις στρατιωτικές σχολές ισχύουν οι ειδικές κατηγορίες για πολύτεκνους/τρίτεκνους και για κάποιες άλλες περιπτώσεις. Από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 στις στρατιωτικές σχολές επί του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων και μέχρι ποσοστού τριάντα πέντε επί τοις εκατό (35%).

Όλη η Προκήρυξη στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ http://www.geetha.mil.gr/el/briefing-el/other-info-el/5483-prokhryxh-diagwnismoy-epiloghs-spoydastwn-triwn-asei-assy.html

Ή στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2016/STRATIOTIKES.pdf

Σχολιάστε