My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Διαβεβαιώσεις ότι μένει η 33η ΤΑΞ

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κατάργησης της 33ης Μ/Κ ΤΑΞ για τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι η παρουσία του στρατού στο Πολύκαστρο είναι αδιαμφισβήτητη και διαρκής.

Αυτό διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, ότι του διαμήνυσε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του στις 2 Οκτωβρίου, έπειτα από επαφή που υπήρξε την ίδια μέρα ανάμεσα στον υπουργό και τον υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά.

Όπως τονίζει ο κ. Σιωνίδης, στις συζητήσεις αυτές ετέθησαν οι αρνητικές συνέπειες για την περιοχή, που σχετίζονται με την τοπική οικονομία, το δημογραφικό, το προσφυγικό-μεταναστευτικό και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της παραμεθορίου, σε περίπτωση που αποχωρήσει η εν λόγω στρατιωτική μονάδα.

Για τη σχετική φημολογία, ο κ. Σιωνίδης είχε επικοινωνήσει με τον κ. Γεωργαντά από τις 29 Σεπτεμβρίου προτείνοντας να συναντήσουν άμεσα τον κ. Παναγιωτόπουλο.

Τελικά, μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, ο δήμαρχος Παιονίας ενημέρωσε τηλεφωνικά τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Χρ. Γκουντενούδης

Σε δήλωσή του για το θέμα της 33ης Ταξιαρχίας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο ΔΣ, Χρήστος Γκουντενούδης, κάνει λόγο για “αργά ή καθόλου αντανακλαστικά” της διοίκησης του δήμου, αναφέροντας και τα εξής:

“Που είναι η δημοτική αρχή να κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις, να ξεσηκώσει τους πολίτες για να αλλάξει την απόφαση αυτή;

Μήπως ο κ. Σιωνίδης φοβάται να μην του χαλάσουν την κομματική διαγωγή;

Το γεγονός της μονιμοποίησης του κέντρου φιλοξενίας της Ν. Καβάλας, μαζί με την απομάκρυνση του στρατού από την περιοχή μας, θα δημιουργήσει καταστάσεις τις οποίες δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε.

Ο δημοτικός μας συνδυασμός «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» πάντοτε πιστοί στις δεσμεύσεις μας έναντι των συνδημοτών μας, δηλώνουμε παρόντες για να συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση και σε κάθε συλλογική δράση ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής στο δήμο μας και φυσικά είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και την δημοτική αρχή εφόσον αναλάβει επιτέλους κάποια θετική πρωτοβουλία στα μέτωπα αυτά.

Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους, όπως άλλωστε το είχαμε πει και στην συνάντηση με τον νυν Υπουργό κ. Μηταράκη στο Δημαρχείο, όταν το επισκέφθηκε προ μηνός.

Το πρόβλημα του μεταναστευτικού στο δήμο μας δεν λύνεται με αναλογικές κατανομές των μαθητών και με συνεχή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων μέσα στο κέντρο φιλοξενίας.

Λύνεται μονάχα με το ΠΛΗΡΕΣ, ΟΡΙΣΤΙΚΟ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της δομής της Νέας Καβάλας.

Η Παιονία είναι η εσχατιά της Ελλάδας και η πύλη προς τα Βαλκάνια, είναι ακριτική ευαίσθητη περιοχή και δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποθήκη ψυχών ούτε να απογυμνώνεται μετά από τόσα χρόνια παρουσίας του στρατού.

Έχουμε ήδη υποστεί τεράστιο και ασύμμετρο βάρος, ήρθε η ώρα αυτό να σταματήσει. Μόνο έτσι μπορεί να αντιστραφεί η καθοδική πορεία του δήμου και η περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των συνδημοτών μας.

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Σιωνίδη έστω και τώρα να αλλάξει τακτική και να σταματήσει να γίνεται κολαούζος των δυσμενών για τον τόπο μας κυβερνητικών αποφάσεων και να γίνει επιτέλους προστάτης των συμφερόντων των δημοτών μας.”

Σχολιάστε