My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Διέπρεψαν οι μαθητές του ΟΠΟΝΓΑ

Για μια ακόμη χρονιά διέπρεψαν οι μαθητές των Τμημάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς. Οι μικροί ηθοποιοί του Θεατρικού Παιχνιδιού με τις υποκριτικές τους ικανότητες και οι μαθητές της Κεραμικής Ενηλίκων και της Ζωγραφικής (παιδικό τμήμα) με τις πήλινες δημιουργίες και τις ζωγραφιές τους αντίστοιχα.

Η δουλειά που επιτελείται στα τμήματα Θεατρικού παιχνιδιού αλλά και το άρτιο αποτέλεσμα αυτής, φάνηκε στην παράσταση “Το όνειρο του σκιάχτρου” που ανέβηκε την περασμένη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Στο σύνολό τους ανέβηκαν στο σανίδι 50 περίπου παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών, τα οποία απέδωσαν υπέροχα τους ρόλους του Ευγένιου Τριβιζά, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Σουλεϊμάν και της Ράνιας Ευαγγελινού. Το  θέαμα που προκαλούσε πολύ συχνά το αβίαστο γέλιο και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, παρακολούθησαν με ενθουσιασμό γονείς, συγγενείς και φίλοι των παιδιών.

Παράλληλα, δείγματα της υπέροχης δουλειάς τους υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Νούλας Εμποροπούλου, παρουσίασαν στο κοινό του Κιλκίς και οι μαθήτριες της Κεραμικής Ενηλίκων κατά την καθιερωμένη ετήσια έκθεση του Τμήματος. Οι ταλαντούχες κεραμίστριες εξέθεσαν υπέροχες και μοναδικές δημιουργίες τους,  λαμβάνοντας τα ευμενή σχόλια του κοινού. Τα εγκαίνια της έκθεσης  πραγματοποιήθηκαν στον Δημοτικό Κήπο την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012.

Τέλος, την Παρασκευή 1 Ιουνίου στο φουαγιέ του Συνεδριακού κέντρου Κιλκίς έλαβαν χώρα τα εγκαίνια της έκθεσης του παιδικού τμήματος Ζωγραφικής. Οι μικροί  ζωγράφοι ηλικίας από 4 έως 13 ετών περιχαρείς και γεμάτοι περηφάνια, παρουσίαζαν τα έργα τους στους γονείς και τους συγγενείς τους, παρουσία των  δασκάλων τους Αντώνη Παπαδόπουλου και Δέσποινας Οργιανέλη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως  τις 15 Ιουνίου 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια των εκθέσεων παρών  ήταν και ο Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς. Ο κ. Αναστάσιος Αμανατίδης συνεχάρη τόσο τους δασκάλους όσο και τους  μικρούς και μεγάλους μαθητές των καλλιτεχνικών τμημάτων για την αξιόλογη δουλειά τους, τονίζοντας παράλληλα πως με την ολοκλήρωση της αναπαλαίωσης της αυστροελληνικής καπναποθήκης (οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη) τα τμήματα θα αποκτήσουν μια νέα πολιτιστική στέγη.

Υπενθυμίζεται, ότι την τρέχουσα εβδομάδα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των τμημάτων ζωγραφικής ενηλίκων και φωτογραφίας του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8.30μ.μ. στον Δημοτικό Κήπο Κιλκίς. Διάρκεια έκθεσης: 7-15 Ιουνίου 2012.

Σχολιάστε