My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Περιοδεία Κ. Αρβανίτη στο νομό μας -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Δηλητηριασμένα κατοικίδια στο Δημαρχείο Κιλκίς

Έντονη διαμαρτυρία του Φιλοζωικού Συλλόγου για τις φόλες σε 8 σκύλους και 2 γάτες

Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς πραγματοποίησαν χθες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο, με αφορμή την ανεύρεση οκτώ δηλητηριασμένων από φόλα σκύλων και δυο γατών στη πόλη του Κιλκίς!

Απ` τη συγκέντρωση δεν έλειψαν οι εντάσεις και σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι φιλόζωοι του Κιλκίς τοποθέτησαν τα νεκρά ζώα στα σκαλιά της εισόδου του δημαρχείου. Ανάμεσα στα σκυλιά ήταν και ένα κουταβάκι.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, Χριστίνα Πορταρινού, τα ζώα εντοπίστηκαν στη μία τα ξημερώματα της Τρίτης σε κεντρικά σημεία του Κιλκίς, όπως η πλατεία Δημαρχείου και το πάρκο των Ηρώων. Τόνισε δε, ότι επρόκειτο για αδέσποτα ζώα, τα οποία φρόντιζε ο Σύλλογος, ήταν εμβολιασμένα, στειρωμένα, διέθεταν βιβλιάρια υγείας και δεν ήταν επιθετικά. Υπογράμμισε δε, ότι ο δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και ότι η μόνη λύση είναι οι κάτοχοι ζώων να προχωρήσουν στη σήμανση με μικροτσίπ, όπως ορίζει ο νόμος.

Σε ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς επισημαίνεται ότι η δημοτική αρχή στο μέτρο των δυνατοτήτων της και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν προσπαθεί να ανταποκριθεί στο μείζον πρόβλημα των αδέσποτων και ότι λειτουργεί δημοτικό κυνοκομείο, όπου φιλοξενούνται 180 ζώα.

Τόσο ο δήμος όσο και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων για την αποτρόπαια θανάτωση των ζώων.

Η ανακοίνωση του δήμου

Σε ανακοίνωσή του  για το θλιβερό  επεισόδιο, ο Δήμος Κιλκίς  αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος Κιλκίς με αφορμή το σημερινό επεισόδιο που έλαβε χώρα στην είσοδο του Δημαρχείου Κιλκίς από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς, κατά το οποίο εκτυλίχθηκαν θλιβερές και δυσάρεστες σκηνές, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σίγουρα δεν τιμάει κανέναν η καθημερινή εικόνα των αδέσποτων ζώων που περιφέρονται στην πόλη του Κιλκίς σε άθλιες συνθήκες και σε πολλές περιπτώσεις συνιστούν κίνδυνο για τους πολίτες.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η δημοτική αρχή Κιλκίς στο μέτρο των δυνατοτήτων της και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, προσπαθεί να ανταποκριθεί όσο μπορεί στο μείζον αυτό πρόβλημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν αναλάβαμε πριν ενάμιση χρόνο, τα σκυλιά που φιλοξενούνταν στο κυνοκομείο δεν ξεπερνούσαν τα 100 και σήμερα ο αριθμός τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί φθάνοντας τα 180.

Δυστυχώς όμως τα περιορισμένα κονδύλια του δήμου και η γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν βοηθούν στην περαιτέρω αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα το πρόβλημα το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί από την κατακόρυφη αύξηση των αδέσποτων και λαμβάνει πλέον εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς  έχουν πολλαπλασιαστεί και τα κρούσματα των επιθέσεών τους σε μικρά παιδιά, υπερήλικες δημότες και όχι μόνο. Ενδεικτική του προβλήματος μάλιστα, είναι η σωρεία των καταγγελιών που δέχεται σχεδόν σε καθημερινή βάση η Εισαγγελία Κιλκίς.    

Ο Δήμος Κιλκίς κατανοεί πολύ καλά το θέμα των αδέσποτων ζώων, επιδεικνύοντας την αρμόζουσα ευαισθησία. Δεν μπορεί όμως να μην καταθέσει τον ξαφνιασμό του απέναντι στο σημερινό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο Δημαρχείο, όπου ως τρόπος διαμαρτυρίας για την τραγική θανάτωση των αδέσποτων ζώων από φόλες, επιλέχθηκε η τοποθέτηση των νεκρών ζώων στα σκαλιά της εισόδου. 

Θεωρούμε ότι με το σημερινό επεισόδιο επιχειρήθηκε μια άνευ προηγούμενη προσπάθεια σχηματισμού αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του δήμου Κιλκίς, κάτι που θεωρούμε ανεπίτρεπτο.

Στο θέμα όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και ο καταλογισμός ευθυνών σε μιά μόνο πλευρά σίγουρα δεν βοηθά στην επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Σε ό,τι αφορά την αποτρόπαια θανάτωση των αδέσποτων, η δημοτική αρχή Κιλκίς αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη με την κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων.”

Σχόλια
3 Σχόλια to “Δηλητηριασμένα κατοικίδια στο Δημαρχείο Κιλκίς”
 1. Ο/Η τρακατρούκης λέει:

  Η ανακοίνωση του δήμου για τη διαμαρτυρία (και όχι για την αποτρόπαια πράξη της θανάτωσης των ζώων, την οποία εμμέσως πλην σαφώς υποθάλπει) είναι ντροπή για την δημοτική αρχή. Το μόνο που τον ενδιαφέρει η “εικόνα” που δημιουργείται στους πολίτες. Και η αρνητική εικόνα δημιουργείται από τα νεκρά σκυλιά στην είσοδο του δημαρχείου αλλά η ίδια η ανακοίνωση.
  Σαν πολίτης του Κιλκίς ουδέποτε δέχτηκα επίθεση από τα αδέσποτα σκυλιά (πόσο μάλλον από γάτες…), αλλά ούτε ποτέ έχει πέσει στην αντίληψή μου ένα τέτοιο περιστατικό. Αντίθετα γνωρίζω πως πολλοί πολίτες της πόλης μας φρόντιζαν να τους δίνουν λίγη τροφή και να τα προσέχουν σαν να είναι δικά τους κατοικίδια.
  Δυστυχώς όμως για τα καημένα τα ζώα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, άρα ούτε και δικαίωμα στην επιβίωση…

 2. Ο/Η katarina λέει:

  Επιπλέον όλων των όσων συνέβησαν, ας μην ξεχνάμε την ευθύνη καθενός μας που παίρνει ένα ζωντανό και του περάσει το γούστο το ξαμολάει ! Τα αδέσποτα δε φυτρώνουν στα δέντρα !

 3. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Δεν υπήρξα κατα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου φιλόζωος, γιατί δεν είχα λάβει την δέουσα παιδεία περί αυτού. Εγινα στην πορεία, μέσα απο βιωματικά γεγονότα, τυχαία δηλαδή και αυτό συμβαίνει με πολλούς στην Ελλάδα. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει συγκεκριμένο διδακτικό πρόγραμμα στα δημοτικά σχολεία προκειμένου να συμβάλλει στην απόκτηση συνείδησης του ανθρώπου, ώστε ο σεβασμός της ζωής των ζώων και της φύσης γενικότερα να είναι αυτονόητη. Σ΄αυτό το πρόβλημα εντάσσεται και η αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής αρχής για μιά οργανωμένη αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων που απο την φύση τους είναι φιλικά προς τον άνθρωπο, γι’ αυτό λέγονται και κατοικίδια ζώα. Επισημαίνω επίσης οτι άν ο άνθρωπος φέρεται φιλικά προς αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα, εκτός κι’ άν είναι άρρωστα. Μάλιστα συμβαίνει να γνωρίζουν όλοι, οτι οι σκύλοι είναι τα πιό πιστά προς στον άνθρωπο ζώα σε αντίθεση με πολλούς ανθρώπους ως προς αυτά ή προς άλλους ανθρώπους. Δεν γνωρίζω καμμία περίπτωση ανθρώπου που να πέθανε γιατί του έλλειψε το κατοικίδιό του. Γνωρίζω όμως πολλές ιστορίες σκύλων που πέθαναν απο μελαγχολία επειδή έχασαν τον άνθρωπό τους και που εμείς απο εγωισμό συνηθίζουμε να τον λέμε “αφεντικό”. Εμείς αυτοαποκαλούμαστε “αφεντικά”, οι σκύλοι όμως μας θεωρούν φίλους. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν όμως θέλουμε να μιλήσουμε και με ψυχρούς όρους δικαιωμάτων, τότε τα ζώα έχουν περισσότερα, γιατί απλά αυτά κατοίκησαν τον πλανήτη πριν απο τους ανθρώπους. Προσωπικά έχω ζήσει με σκύλους και γνωρίζω πολύ καλά οτι έχουν χαρακτηριστικά που εμείς οι άνθρωποι δεν τα έχουμε και έτσι τα καθιστούν ανώτερα όντα. Υπερβολή; Γιά να δούμε λοιπόν. Ακούνε καλύτερα, μυρίζουν καλύτερα, βλέπουν καλύτερα, τρέχουν καλύτερα, αισθάνονται πράγματα που εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε, τρώνε μόνο όταν πραγματικά πεινάνε, όσο και να τα μαλώσεις δεν σου κρατούν κακία, δεν χρειάζονται ρούχα, οικιακές συσκευές, αυτοκίνητα, σκάφη, πολυτέλειες παντός τύπου, που όλα αυτά για να παραχθούν χρειάζονται ενέργεια και που με την σειρά τους μολύνουν τον πλανήτη. Τα ζώα ζούν σε αρμονία με την φύση, ενώ ο άνθρωπος την καταστρέφει επειδή χρησιμοποιεί την νοημοσύνη του απο ένα σημείο και μετά προς λάθος κατεύθυνση, δηλαδή να δημιουργεί τεχνητές ανάγκες και επομένως έναν άκρατο καταναλωτικό κόσμο. Κουραστήκατε μήπως; Είναι βαρετά μήπως όλα αυτά και σας χαλούν την διάθεση; Ε λοιπόν, κι’ εμένα με κουράζουν όλες αυτές οι επιπόλαιες και ανόητες σκέψεις απο ορισμένους πολίτες, αλλά και απο την τοπική αρχή για την αντιμετώπιση των ζώων, που εκφράζονται αυτές τις μέρες με αφορμή την δολοφονία τους, και έτσι με βάζουν στον κόπο να πάρω θέση, μήπως κάποιοι δούν διαφορετικά το θέμα. Εξάλλου όπως είπε και ο αρχαίος φιλόσοφος Θεόφραστος, “ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους, αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών”.

Σχολιάστε