My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Δεν τηρούν μέτρα κι εκλεγμένοι”

“Καμπανάκι” από τον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς.

Εικόνες εκλεγμένων εκπροσώπων μας σε δημόσιες εμφανίσεις τους, στις οποίες δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας είναι ανεπιθύμητες και επιβλαβείς.

Στη σοβαρή αυτή υπογράμμιση προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς (ΙΣΚ), διευκρινίζοντας ότι στη Μητρόπολη Κιλκίς πολλά εκλεγμένα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έδειξαν εμπράκτως “την απαιτούμενη πειθαρχία στους κανόνες που έχει θεσμοθετήσει η πολιτεία σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού”.

Κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου, ο ΙΣΚ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του τα εξής:

“Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με νέα ανακοίνωσή μας στο ζήτημα της COVID-19, για να δηλώσουμε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό μας, σχετικά με το ορατό πλέον ενδεχόμενο ενός νέου κύματος εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας.

Ο ιός, δυστυχώς για όλους μας, δεν έχει φύγει. Είναι εδώ και τρέφεται από τον εφησυχασμό και την χαλάρωσή μας. Σε μια χρονική περίοδο επιδημιολογικά φορτισμένη, όπως αυτή που διανύουμε, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο, τόσο η αμφισβήτηση των αρμοδίων επιστημόνων, όσο και η παραβίαση των κανόνων που έχουν θεσπισθεί ώστε να προασπίσουν τη δημόσια υγεία.

Καλούμαστε όλοι να δείξουμε την υπευθυνότητα που απαιτεί η περίσταση και τη συλλογική ωριμότητα που αποδείξαμε πως μπορούμε να έχουμε ως έθνος σε κρίσιμες καταστάσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, με αφορμή τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς, στον οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και πολλά εκλεγμένα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπενθυμίζει πως ιδίως οι εκπρόσωποι των πολιτών, θα πρέπει σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους να δείχνουν εμπράκτως την απαιτούμενη πειθαρχία στους κανόνες που έχει θεσμοθετήσει η πολιτεία σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Εικόνες εκλεγμένων εκπροσώπων μας σε δημόσιες εμφανίσεις τους, στις οποίες δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και δεν κάνουν χρήση προστατευτικής μάσκας, είναι τόσο από ουσιαστική όσο και από συμβολική σκοπιά, ανεπιθύμητες και επιβλαβείς.

Καλούμαστε όλοι λοιπόν να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και παρά τη δικαιολογημένη κόπωση, να μη διευκολύνουμε τον ιό να εξαπλωθεί επικίνδυνα, με ανεπανόρθωτες συνέπειες και στο νομό μας.”

Σχολιάστε