My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Δεν νοιάστηκαν για σχολ. γεύματα!

Η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς και οι δυο δήμοι του νομού μας ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να ενταχθούν στην χρηματοδότηση χορήγησης σχολικών γευμάτων κατά τις προηγούμενες διακηρύξεις των διαγωνισμών. Αντίθετα, υπήρξε σχετικό αίτημα  της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, από τις 4 Νοεμβρίου 2019, το οποίο θα ληφθεί υπόψη στην επόμενη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Αυτό προκύπτει από επιστολή της δημοτικής παράταξης Κιλκίς προς τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, στην οποία παρατίθεται η απάντηση της κυβέρνησης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Η παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ζητά να μάθει «ανπροτίθεται  ο Δήμος να ευαισθητοποιηθεί και να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον, όπως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την ένταξη στην επόμενη διακήρυξη του διαγωνισμού».

Η επιστολή, που θπογράφουν οι τρεις σύμβουλοι του ΣΤΜΜΕΤΕΧΩ, Δ. Αγαθόπουλος, Ελ. Αναστασιάδου και Αλ. Σεϊτανιώτης, έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε

Προ τριμήνου περίπου σας μεταφέραμε το αίτημα γονέων για την παροχή σχολικών γευμάτων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Από μια μικρή έρευνα, είχαμε διαπιστώσει ότι ποτέ στο παρελθόν ό Δήμος ή η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς δεν είχαν ενδιαφερθεί να ενταχθούν στην χρηματοδότηση χορήγησης σχολικών γευμάτων κατά τις προηγούμενες διακηρύξεις των διαγωνισμών.

Σε σχετικό ερώτημα της παράταξής μας «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», σε συνεδρίαση του Δ.Σ, τι προτίθεται να πράξει η διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση.

Ωστόσο σε αυτό το χρονικό διάστημα, υπήρξε ερώτηση  στις 11-10-19 της Βουλεύτριας Ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αγαθοπούλου Ειρήνης προς το Υπουργείο Εργασίας και την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να ενημερωθεί γιατί, ενώ ο Νομός Κιλκίς πληροί  τις προϋποθέσεις για την χορήγηση σχολικών γευμάτων, δεν εντάχθηκε σε καμία μέχρι σήμερα χρηματοδότηση και ποιες είναι οι δυνατότητες ένταξής του κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο.

Από την απάντηση του Υπουργείου, προκύπτει ότι όντως ο Νομός Κιλκίς πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, όμως δεν υπήρξε στο παρελθόν σχετικό αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας για την σχολική περίοδο 2019-2020.

Όπως επίσης προκύπτει από το απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας  με αρ. πρ. 467/ 6-12-19 προς την κ. Αγαθοπούλου στην διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ότι υπήρξε σχετικό αίτημα  της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, από τις 4-11-19,  με το οποίο αιτείται να ενταχθούν σε σχετική χρηματοδότηση  και σχολικές μονάδες του Νομού Κιλκίς και ότι το αίτημα ένταξης θα ληφθεί υπόψη στην επόμενη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Κατόπιν τούτων, προτίθεται  ο Δήμος να ευαισθητοποιηθεί και να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον, όπως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ένταξη στην επόμενη διακήρυξη του διαγωνισμού;

Η πρωτοβουλία την οποία πήραμε,  στην αρχή της θητείας αυτού του Δ.Σ, ανακίνησε μια σειρά διαδικασιών  τις  οποίες  παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη  ικανοποιώντας την αγωνία και τις ανάγκες των γονέων .

Σχολιάστε