My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Δεν μετανιώνω που βοήθησα τρεις συναδέλφους”

poe-ota

*Απάντηση του Ηρ. Χατζηκυριάκου στη καταγγελία για υπεξαίρεση 8.000 ευρώ.

Σε απάντηση της καταγγελίας που έγινε προς το πρόσωπό του, απ` τη παράταξη ΔΑΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ), ο καθαιρεθείς πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΙΛΚΙΣ – ΠΑΙΟΝΙΑΣ, Ηρακλής Χατζηκυριάκος, παραδέχεται ότι πήρε απ` το ταμείο του Συλλόγου 8.000 ευρώ για να βοηθήσει, όπως λέει, τρεις εργαζόμενους που είχαν οικονομικά προβλήματα.

Υπογραμμίζοντας ότι τα χρήματα επιστράφηκαν, ο κ. Χατζηκυριάκος δηλώνει ότι δεν μετανιώνω για τις πράξεις του, σημειώνοντας: “αν μου δινόταν η ευκαιρία πάλι την ίδια κίνηση θα έκανα για να βοηθήσω συναδέλφους που έχουν ανάγκη”. Υπογράφει δε την απάντησή του ως πρόεδρος ΠΟΕ – ΟΤΑ   Κιλκίς-Παιονίας”, δηλώνοντας ότι δεν έχει παραιτηθεί από την θέση του προέδρου.

Η απάντηση

Η απάντηση στην καταγγελία για υπεξαίρεση χρημάτων απ` το ταμείο του συλλόγου, έχει ως εξής:

Στη συγκεκριμένη στιγμή που βρισκόμαστε, όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε τα οικονομικά και οικογενειακά μας προβλήματα. Σαν Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, έχω έρθει σε επαφή με πολλούς συναδέλφους που μου ζήτησαν προσωπικά βοήθεια για μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τα προβλήματα αυτά, προσπαθούσα πάντοτε με τον τρόπο μου, άμεσα ή εμμεσα να τα λύσω. Κάποια από αυτά ήταν σοβαρότερα (οικονομικά προβλήματα συναδέλφων) και τα συζητούσα με τα μέλη του Συλλόγου. Σε τοποθέτησή μου για οικονομική βοήθεια σε συνάδελφους που είχαν σοβάρα οικονομικά προβλήματα, η απάντηση των μέλων ήταν αρνητική λέγοντας ότι: Ο Σύλλογος δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, για να βοηθάει συναδέλφους οικονομικά.

Πρέπει δηλάδη να γίνει ένας Σύλλογος αλληλοβοήθειας και αλλυλεγγύης, για να βοηθάμε συναδέλφους όταν χρειάζεται.

Ο Σύλλογος δεν είναι μόνο για να μαζεύει τα λέφτα των συναδέλφων μας, για να πηγαίνουν τα μέλη σε Συνέδρια – Χορούς – Εκδρομές κλπ, αλλά και για να βοηθάμε κάποιον συνάδελφο όταν μπορούμε.

Από την άρχη που ανέλαβα τα καθήκοντα του Προέδρου, ο σκοπός μου ήταν και είναι να μπορώ να βοηθάω και να υπερασπίζομαι τους συναδέλφους μου. Έτσι με δική μου πρωτοβουλία και προσωπική ευθύνη, αποφάσισα να βοηθήσω οικονομικά  3 συναδέλφους, με την δέσμευσή τους να επιστρέψουν γρήγορα τα χρήματα που τους δανείστηκαν. Τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν από το ταμείο του Συλλόγου (με δική μου υπογραφή ως Πρόεδρος και συνδικαιούχος), βγήκαν και επιστράφηκαν τις  συγκεκριμένες ημερομηνίες: 

  • 1/6/2012    βγήκαν     4000 ευρώ    και επιστράφηκαν  σε 5 μήνες
  • 22/6/2012  βγήκαν     2000 ευρώ    και επιστράφηκαν  σε 4 μήνες
  • 1/10/2012  βγήκαν     2000 ευρώ    και επιστράφηκαν  σε 4 μήνες

 

Για την πράξη μου αυτή, τα μέλη του 11 μελούς, βάζοντας πάνω απ’ όλα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και την μεγάλη δίψα τους για την θέση του Προέδρου, κάνοντας μομφή στο πρόσωπό μου και  θίγοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αξίες,  χλευάστηκα και κατηγορήθηκα για ανυπαρξία ως Πρόεδρος και κατάχρηση χρημάτων.

Όσον αφορά την παραίτηση μου, εχω να δηλώσω ότι δεν έχω παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου και χωρίς να έχει γίνει η ετήσια Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει όλο  το σώμα, το 11 μελές από μόνο του ψήφισε την παραίτηση μου.

Δεν μετανιώνω για τις πράξεις μου και αν μου δινόταν η ευκαιρία πάλι την ίδια κίνηση θα έκανα για να βοηθήσω συναδέλφους που έχουν ανάγκη.

Γιατί όπως λέει η παροίμια : ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣAI…”

 

                                                                    Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος ΠΟΕ – ΟΤΑ   Κιλκίς-Παιονίας

                                                                     Χατζηκυριάκος Ηρακλής

Σχόλια
One Response to ““Δεν μετανιώνω που βοήθησα τρεις συναδέλφους””
  1. Ο/Η Καφές Πικρός λέει:

    Δεν είναι μαγαζάκι σου το ταμείο του Συλλόγου .
    Ας ενημέρωνες το 11μελές σου… θα σου έλεγε όχι;
    Εκεί ας το κατάγγελλες .

Σχολιάστε