My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Δεν απαντούν για το Νοσοκομείο”

Σύμφωνα με δήλωση του Γ. Γεωργαντά, ο υπουργός Υγείας ζήτησε δυο φορές την αναβολή συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων του βουλευτή της ΝΔ, που αφορούν το Νοσοκομείο Κιλκίς και σχετίζονται με καταγγελία εργαζόμενης κατά του διοικητή και για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Στη δήλωσή του με τίτλο «πλήρης αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Κιλκίς», ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει τα εξής:

“Οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και δεν ενθουσιάζονται στην ιδέα της οφειλόμενης ανταπόκρισης τους στον κοινοβουλευτικό έλεγχο ο οποίος αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας μας. Επιλέγουν να αναλώνονται σε ύβρεις και απαξιωτικές κρίσεις κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και αποφεύγουν συστηματικά να δώσουν απαντήσεις στις Ερωτήσεις των Βουλευτών.

Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής είναι η στάση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στις δύο Επίκαιρες Ερωτήσεις που κατέθεσα για ζητήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς. Η πρώτη Ερώτηση, για το θέμα της καταγγελίας εργαζόμενης κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου για βιαιοπραγία σε βάρος της, κατατέθηκε την 29-10-2018 και ήδη ο Υπουργός ζήτησε δύο φορές αναβολή της συζήτησης. Η δεύτερη Ερώτηση που κατατέθηκε την 12-3-2019 ήταν σχετική με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ο Υπουργός ζήτησε επίσης δύο φορές αναβολή .

Θα ήμουν επιεικής απέναντι στους Υπουργούς Υγείας αν πράγματι ο φόρτος εργασίας τον οποίο επικαλούνται και οι δύο ανταποκρινόταν στο έργο που παράγουν στο Υπουργείο τους. Δυστυχώς είμαι πλέον πεπεισμένος, ότι η απουσία τους οφείλεται στην έλλειψη ουσιαστικών απαντήσεων στα ερωτήματα που τέθηκαν αλλά και στη γενικότερη αδιαφορία τους για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θα επανέλθω στην άσκηση του κοινοβουλευτικού δικαιώματος ελέγχου και θα αναμένω τις απαντήσεις οι οποίες οφείλονται στους πολίτες του Κιλκίς. Αν είναι τόσο περήφανοι για το έργο τους ας έρθουν στην Ολομέλεια για να το υπερασπιστούν.”

Σχολιάστε