My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δεν αντικαθιστούν χωράφι που του δέσμευσαν

*Ως αρχαιολογικό χώρο, εδώ και 20 χρόνια, στην Ποντοηράκλεια – Ερώτηση Παραστατίδη.

Ερώτησηγια τη περίπτωση του Χαράλαμπου Αβραμίδη, απ` την Ποντοηράκλεια, του οποίου αγροτεμάχια δέσμευσε η ΙΣΤ’ Αρχαιολογική Υπηρεσία, επειδή τα χαρακτήρισε ως αρχαιολογικούς χώρους, έφερε στη Βουλή ο Θόδωρος Παραστατίδης με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας.

Πράγματι, όπως τονίζει ο κ. Παραστατίδης,  το υπ’ αριθμό 658 αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του Χαράλαμπου Αβραμίδη δεσμεύτηκε από την ΙΣΤ’ Αρχαιολογική Υπηρεσία ΠΚΜ από το 1993 θεωρώντας πως βρίσκεται σε  αρχαιολογική ζώνη. Μετά από αυτή την διαδικασία, ο ιδιοκτήτης προέβηκε στο αίτημα αντικατάστασης του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου απευθυνόμενος προς την τότε Νομαρχιακή Αρχή, όπως του υποδείχθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Η Υπηρεσία Πολιτικής Γης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του ανακοίνωσε, ότι δεν προβλέπεται από την νομοθεσία σε τέτοιες περιπτώσεις η διαδικασία της αντικατάστασης ή αποζημίωσης.

“Αντιλαμβάνεστε ότι στην περίπτωση αυτή, όπως και σε άλλες πολλές, υπάρχει κατάφορη αδικία. Σας παρακαλώ να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό που διαρκεί εδώ και 20 χρόνια και ο συγκεκριμένος πολίτης να βρει την δικαίωση του”, καταλήγει στην ερώτησή του προς τον υπουργό, ο βουλευτής του Κιλκίς.

Σχολιάστε