My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πήρε το εξιτήριο ο Δημήτριος

*Ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του μητροπολίτη Γουμένισσας και τοποτηρητή της Μητρόπολης Κιλκίς κ. Δημητρίου, καθώς έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομεία της Αθήνας όπου νοσηλεύονταν μετά τη πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι, από ιερέα εναντίον 7 μητροπολιτών. 

“Κυριολεκτικά φύλαξε η άγια πρόνοια του Θεού και δεν ολοκλήρωσε ο μισάνθρωπος εκείνο που πολύ θα το ήθελε παρωθώντας τον ταλαίπωρο δράστη σε πιο κακουργηματικές απόπειρες”, υπογραμμίζει ο κ. Δημήτριος σε ευχαριστήρια δήλωσή του, η οποία έχει ως εξής:

“Πήρα πολύ κουράγιο κι ένιωσα μεγάλη αναψυχή από τα μηνύματα συμπαράστασης των συνεκλεκτών πολιτικών και δημοτικών και των θεσμικών προσώπων της δημόσιας ζωής του νομού μας, που και προς αυτήν την κατεύθυνση ως λόγος διακοινωνούμενης δεοντολογίας και κοινωνικής ηθικής προσμετρώνται πολύτιμα. Ευχαριστώ ολόψυχα τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Γεωργαντά, το Βουλευτή κ. Γεώργιο Φραγγίδη, τον τ. Υπουργό κ. Γεώργιο Φλωρίδη, τον τ. Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, το Δήμαρχο Παιονίας κ. Κωνσταντίνο Σιωνίδη, το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, το Δημοτικό Σύμβουλο Κιλκίς κ. Αναστάσιο Καζαντζίδη, όπως και τις Τοπικές Οργανώσεις Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και όλους όσους επικοινώνησαν μαζί μας διαδικτυακά είτε τηλεφωνικά. Ευχαριστώ όλους όσους με ανάλογη ορμή ψυχής προσεύχονται και δεν παύουν να μου συμπαρίστανται από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το τραγικό συμβάν.

Ευχαριστώ προσωπικά τον καθένα από ψυχής για την ευαισθησία της ανθρωπιάς και το φιλότιμο της συμπαραστάσεώς Σας στην απροσδόκητη ταλαιπωρία και τον οριακό κίνδυνο που περάσαμε σαν κύριος και δευτερεύων στόχος ο Προεδρεύων με τους Συνιεράρχες και τον αρχιμανδρίτη Γραμματέα, όπως και ο Αστυνομικός που κινδύνεψε επίσης άμεσα, καθώς και οι Δικηγόροι και ενδεχομένως πλείονες στόχοι της απονενοημένης ενέργειας του δράστη. Ήταν μια φρικτή εμπειρία, αφόρητης έντασης, από την οποία ακόμη δεν έχουμε συνέλθει. Διαφύγαμε την τύφλωση, χειρότερες πληγές ή και παραμορφώσεις.

Κυριολεκτικά φύλαξε η άγια πρόνοια του Θεού και δεν ολοκλήρωσε ο μισάνθρωπος εκείνο που πολύ θα το ήθελε παρωθώντας τον ταλαίπωρο δράστη σε πιο κακουργηματικές απόπειρες. Δοξολογώ το όνομα του Θεού, που μας έσωσε από τα χειρότερα, κι έτσι επανήλθαμε στις υποχρεώσεις μας, κομίζοντας μόνο την αγωνία εκείνων των στιγμών και της επακόλουθης νοσηλείας. Ας έχουν την ευλογία του Θεού όλοι όσοι συνυπηρέτησαν με περίσσια ανθρωπιά τη μεταφορά μας, την ιατρεία, τη νοσηλεία μας στα τρία Νοσοκομεία, αυτοί που αναλίσκονται για κάθε πάσχοντα και κινδυνεύοντα. Ας είναι καλά με περίσσια φώτιση και η κα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Υγείας και άλλοι Υπουργοί και πρόσωπα της δημόσιας ζωής, που κατ᾽ αναλογίαν ευθύνης συμπαραστάθηκαν στην απρόσμενη αυτή μεγάλη ταλαιπωρία μας.

Ο Θεός να φυλάγει κάθε άνθρωπο που κινδυνεύει ή πονά στο συνάθλημα τούτης της επίγειας διαδρομής. Κοινές οι αγωνίες, ανάλογοι οι κίνδυνοι, πολλές οι περιπέτειες, ένας ο τρόπος να τα αντιπαλέσουμε: πίστη βαθειά, προσευχή διαρκής, φιλοτιμία μεγάλη, περίσσια ανθρωπιά, το σταυροειδές δίπολο της ολοτελούς ανατάσεως προς τον Κύριο και Θεό μας και της πραγματικής αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας.”

Ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ

Με αφορμή το εξιτήριο που έλαβε από νοσοκομείο ο κ. Δημήτριος, η ΔΕΕΠ Ν. Κιλκίς της ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Την στεναχώρια και την αγωνία διαδέχτηκε σήμερα η χαρά και η ικανοποίηση μετά το άγγελμα της είδησης ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης και Τοποτηρητής της Ι.Μ.Πολυανης και Κιλκισίου κ.κ. Δημήτριος έλαβε εξιτήριο από νοσοκομείο της πρωτεύουσας όπου και νοσηλευόταν μετά την σοκαριστική επίθεση προχθές στην Ιερά Μονή Πετράκη.

Με ελαφρά τραύματα και υγιής εξήλθε από το νοσηλευτικό ίδρυμα όπου είχε μεταφερθεί από το βράδυ της Τετάρτης, μαζί με άλλους συναδέλφους του Σεβαστούς Πατέρες της Εκκλησίας μας, έτοιμος και πάλι να αναλάβει τον σημαίνοντα ρόλο του και τα καθήκοντα του στον ακριτικό τόπο μας.

Η ευχάριστη εξέλιξη χαροποιησε ασφαλώς όλες και όλους τους συντοπίτες μας και για τούτο ως ΔΕΕΠ Ν.Κιλκις ΝΔ ευχόμασθε προς τον Σεβασμιώτατο κ.κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ από βάθους καρδίας υγεία, δύναμη και ταχεία ανάρρωση για να αναλάβει ξανά τα καθήκοντα του και να φέρει εις πέρας με επιτυχία το πλούσιο ποιμαντορικο Του έργο.

Ευχόμασθε στον αγαπητό – από όλο τον Κλήρο και Λαό του νομου μας – Πνευματικό μας Πατέρα να επανέλθει γερός στην Ιερά αποστολή του.

Σεβασμιωτατε κ.κ. Δημήτριε εμείς τα πνευματικά τέκνα σου γαλήνιοι και ήρεμοι πια μετά την ευτυχη κατάληξη της γνωστής υποθέσεως, σας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και συμπαθεια μας και προσευχόμασθε να σας έχει ο Ύψιστος καλά για να συνεχίσετε να επιτελείτε με Σοφία και νηφαλιότητα το πολυσήμαντο έργο Σας.

Σιδερένιος Σεβαστε μας Πατέρα, Υγεία και Ευλογία!”

Σχολιάστε