My Twitter Feed

17 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Δήμος Κιλκίς: Όχι στην αξιολόγηση

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς και Παιονίας με αφορμή την εκλογή των νέων Δημοτικών Συμβουλίων, επανέφερε το θέμα του τρόπου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να επικαιροποιηθεί απόφαση του προηγούμενου ΔΣ Κιλκίς που καταδίκαζε τον τρόπο αξιολόγησης, καθώς και να ακυρωθεί για τον Δήμο Παιονίας η απόφαση περί ποσόστωσης, που πήρε η προηγούμενη Διοίκηση.

dimotiko-symvoulio-kilkisΉδη το νέο ΔΣ Κιλκίς καταδίκασε, όπως και το προηγούμενο, τον τρόπο αξιολόγησης, στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη, πλην τριών «λευκών», ένα εκ των οποίων προήλθε απ` τον πρόεδρο του ΔΣ, Γ. Τσογγίδη.

Σε σχετική δήλωση προέβη ο δήμαρχος Κιλκίς, Δ. Σισμανίδης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου Κιλκίς βάσει των διατάξεων του νόμου περί αξιολόγησης.

Στη δήλωσή του ο κ. Σισμανίδης επισήμανε τα εξής:

«Αποτελεί πάγια θέση μου η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι απολύτως αναγκαία η εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων το οποίο θα συμβάλλει στη διοικητική και ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Με βάση τα παραπάνω εκφράζω την αντίθεσή μου στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δήμο Κιλκίς και στα Ν.Π.Δ.Δ. και ιδιαίτερα στο πρώτο στάδιο αξιολόγησης που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών, διαδικασία προδήλως αυθαίρετη και ενδεχομένως αντισυνταγματική σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Θεωρώ απαράδεκτη την ποσόστωση αξιολόγησης των υπαλλήλων και ειδικότερα την υποχρεωτική βαθμολόγηση τουλάχιστον στο 15% – με βαθμό από 1 έως 6 – και ειλικρινά διερωτώμαι τι εμποδίζει το ποσοστό αυτό να διαμορφώνεται στο 40, 50, 60, 70, 80% όταν συντρέχουν πραγματικοί και ουσιαστικοί λόγοι επαγγελματικής ικανότητας και ακαταλληλότητας, σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντά τους.»

Σχολιάστε