My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δήμοι νομού: Ναι μεν αλλά, στη κινητοποίηση

Οι δυο δήμοι του νομού μας συμμετέχουν στην σημερινή και αυριανή κινητοποίηση των ΟΤΑ της χώρας αλλά με “αστερίσκους”. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Κιλκίς θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, η υπηρεσία καθαριότητας και κοινωνικές δομές, όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”. Όσο για τον Δήμο Παιονίας, θα είναι μεν κλειστός αλλά θα εξυπηρετεί “επείγουσες περιπτώσεις” δημοτών, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με “προσωπικό ασφαλείας”, γι` αυτό ο δήμος καλεί τους γονείς που δεν εργάζονται την Τετάρτη και την Πέμπτη να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι τους. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, ποιο είναι αυτό το “προσωπικό ασφαλείας”, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς θα δουλεύουν κανονικά.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κιλκίς για την 48ωρη κινητοποίηση έχει ως εξής:

“Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχοντας δυναμικά στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα σε πανελλαδικό επίπεδο και διαμαρτυρόμενος έντονα για την υποχρηματοδότηση και τις συνεχείς περικοπές στους ΟΤΑ της χώρας απο την πολιτεία, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην ολοκληρωτική κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού της ρόλου, θα παραμείνει κλειστός αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.

Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα περιφερειακά δημοτικά καταστήματα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς, η υπηρεσία καθαριότητας και κοινωνικές δομές, όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Η αντίστοιχη ανακοίνωση του Δήμου Παιονίας:

“Εν όψει των κινητοποιήσεων που οργανώνονται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές κατά 30% στους ήδη μειωμένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πληροφορούμε τους Δημότες και κατοίκους του Δήμου μας τα εξής :

Οι Δήμοι όλης της χώρας προχωρούν σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας τους την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

   Τις παραπάνω ημέρες το προσωπικό του Δήμου μας δεν θα εξυπηρετεί το κοινό εκτός εξαιρετικά επειγουσών περιπτώσεων.

   Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας , και για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι γονείς που δεν εργάζονται , την Τετάρτη και την Πέμπτη να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι τους .” 

Σχολιάστε